Joke-Jiers Botma
Joke-Jiers Botma Love 26 sep 2015

Dit is alles wat je ooit wilde weten over je rebound

We hebben het allemaal wel eens meegemaakt, een rebound. Of je was iemand zijn rebound of je had zelf een rebound. Toch blijft een rebound een lastig iets. Vinden jullie elkaar nou wel echt leuk of is het puur om over je ex-lover heen te komen? En waarom duurt de ene rebound langer dan de ander?

De duur van een rebound

De duur van een rebound hangt helemaal af van de volgende twee factoren: Of de rebound écht leuk is en hoe gehecht je nog bent aan je ex. Een rebound zal langer duren als je ondervindt dat je rebound beter en leuker is dan je ex. Voor je gevoel ben je er op vooruit gegaan en heb je geen behoefte meer aan je ex. Een rebound zal geen stand houden als je tekortkomingen ontdekt bij je rebound die je ex niet had.

De voordelen van een rebound

Rebounds staan bekend om het remedie om over je ex heen te komen en hem niet meer te missen. Op het moment dat je met een ander gaat daten voel je je weer gewild en vind je de waardering waar je al die tijd zo aan gewend was. Je voelt je minder afhankelijk van je ex. En als de rebound van hoge kwaliteit is, en dan bedoelen we dat het meer is dan potjes seksen, kan het zelfs je nieuwe lover worden.

De nadelen van een rebound

Het kan ook juist zo zijn dat je je ex nog meer gaat missen als je met een ander aan het daten bent. Je ontdekt opeens allemaal wat je ex wél had en je rebound niet. Daarnaast is het ook lastig om je echt te geven in een rebound, en je kan het dus vaak niet zo leuk hebben, je hebt namelijk niet echt ruimte in je hoofd voor een nieuw persoon in je leven. Dit geldt natuurlijk ook voor hem.

Hoe groot is de kans dat hij na een rebound terug gaat naar zijn ex?

Uitmaken doe je om een bepaalde reden. De kans dat hij überhaupt naar haar wil teruggaan hangt er vanaf of het oude ‘probleem’ is opgelost. Relaties die vaak aan en uit gaan hebben vaak te kampen met problemen die elke keer weer in minder of meerdere mate terug komen. Wat we allemaal onbewust doen is de kwaliteit van onze rebound vergelijken met de kwaliteit van de relatie met onze ex-lover. En dit heeft allemaal met spanning te maken. Als het daten met jou niet spannend genoeg is, is de kans groter dat hij terug gaat naar zijn ex. Als jij hem allemaal nieuwe inzichten geeft is de kans kleiner dat hij terug gaat naar zijn ex.

Heeft jouw ex een nieuwe rebound en wil je hem terug?

Probeer je niet inhoudelijk te bemoeien met zijn nieuwe vlam. Zeuren zorgt er namelijk voor dat je ex wordt herinnert aan de slechte tijden die hij met jou had aan het einde van jullie relatie. Probeer op een gepaste afstand contact te zoeken, maar vergeet niet dit altijd sportief te doen. Niets aantrekkelijker dan een zelfverzekerde vrouw.

Ben jij klaar met je rebound en wil jij je ware liefde vinden?

En nee, het gaat niet om hoe aantrekkelijk iemand is of hoe goed de seks is. Klik op de foto om erachter te komen wat het dan wél is:

Reageer op artikel:
Dit is alles wat je ooit wilde weten over je rebound
Sluiten