Lotte Nijborg
Lotte Nijborg Love 6 sep 2015

Dit geniale Instagram account van hipster Barbie steekt de draak met volmaakte Instagrammers

Als je een ochtendje scrollt door de vele Instagram profielen lijkt het leven voor de meeste mensen perfect te zijn. Het ene account is nog mooier dan het andere account, en alle online levens zien er gigantisch aantrekkelijk uit.

Op social media maken we de werkelijkheid mooier dan het is. Het is ook makkelijk, je denkt even na over welke compositie je foto moet hebben, je gooit er daarna een filter overheen, en schrijft er een leuke tekst bij die het extra catchy maakt. En vervolgens blijven de likes maar binnenkomen.

Hartstikke nep natuurlijk. Ondanks dat die foto zeker wel echt is, is niet ieder moment zo perfect en zo gestyled. Behalve die van #socalitybarbie. Een anonieme fotografe uit Portland begon dit account omdat ze alle zogenaamd perfecte levens op Instagram helemaal zat was. Overal zag ze dezelfde soort foto’s terugkomen, op dezelfde manier gecomposeerd en bewerkt, en daar besloot ze de draak mee te gaan steken.

En hoe kun je dat beter doen dan een account op te richten waarin je laat zien wat het massapubliek aan het doen is op Instagram door gebruik te maken van een voor de massa geproduceerde pop?! En daar was ze, Socality Barbie die een ‘authentiek leven’ nastreeft online.

Zoals de fotografe zelf vertelde tegen Wired.com: “I get it, it’s pretty to look at. But it’s so dishonest. Nobody actually lives like this. And it’s so overdone that it’s becoming boring.”​

Het account heeft inmiddels 371.000 volgers. Waarom? Hoogst waarschijnlijk omdat het voor iedereen zo herkenbaar is. Iedereen doet er aan mee, maar iedereen beseft het zich ook. Barbie strikes again:


“Omdat een ijsje voor de muur houden, het tot art maakt”

“Het ochtendlicht is zo perfect, daar sta ik graag vroeg voor op”

“Ik ging even een blokje om en toen besefte ik me dat ik al 5000 volgers heb!”

“Koffie doen met deze diamant. Zie je hoe perfect ze is? Ik ben zo blij dat we vrienden zijn”

Right.

Reageer op artikel:
Dit geniale Instagram account van hipster Barbie steekt de draak met volmaakte Instagrammers
Sluiten