Finally, met dit haarschema haal je het beste uit jouw haar

Als er iets is wat wij vrouwen met liefde verzorgen dan is het wel ons haar. Maar hoe vaak moet je nou echt je haar wassen? En hoe vaak zou je eigenlijk echt naar de kapper moeten?

Daarom hebben wij voor jullie hét haar schema waardoor jij het beste uit de verzorging voor je haar haalt. Met dit schema zijn alle vragen over hoe, wat en wanneer zo opgelost.

Shampoo
Sommige dames zijn gezegend met het feit dat ze niet snel vet haar krijgen. Hoe vaak je jouw haar moet wassen hangt af van wat voor soort haar je hebt. Als je erg dik haar hebt dan hoef je het minder vaak te wassen. Dames met fijn haar zullen vaker hun haren moeten wassen. Begin met jouw haar om de dag te wassen. Probeer het vanaf dan steeds een dag uit te stellen totdat jouw haar schreeuwt om een wasbeurt. Gebruik het liefst alleen een conditioner in de puntjes van je haar. Als jij krullend haar hebt, wissel dan om de week jouw shampoo voor conditioner. Zo blijft jouw haar goed gehydrateerd en verzorgd.

Conditioner
Probeer jezelf aan te leren minimaal één keer in de maand je haar te verwennen met een flinke conditioner. Hier hoef je echt geen dure conditioner voor te kopen, het gaat om de manier waarop je jouw haar verzorgt. Maak er voor jezelf een waar spa uurtje van. Breng je conditioner aan op droog haar. Als jouw haar helemaal voorzien is van de conditioner, doe dan een plastic zak om je haar. Op deze manier wordt jouw haar warm doordat het afgesloten is door de plastic zak. Zo kan de conditioner goed in jouw haar doordringen. Doe om de plastic zak nog een handdoek en laat de conditioner een half uur intrekken. Perfect om ondertussen lekker je nagels te lakken. Spoel daarna de conditioner goed uit je haar.

Kapper
Hoe vaak je naar de kapper zou moeten gaan hangt af van de lengte van je haar. Als je kort haar hebt zoals een pixie of een lob zou je om de zes tot acht weken naar de kapper moeten. Heb jij lang haar dan is om de tien tot twaalf weken een kappersbezoek voldoende. Zie jij dat je gespleten puntjes hebt? Maak dan zo snel mogelijk een afspraak bij de kapper. Anders beschadig je de gehele gezondheid van je haar.

Verven
Ook met de kleur van je haar hangt het af hoe vaak je het zou moeten laten verven. Als jouw haarwortels snel grijs worden, is het verstandig een keer per maand deze te laten verven. Is jouw haar best donker maar wel geverfd? Ga dan om de zes weken naar de kapper voor een touch up. Heb je laatst highlights laten verven, ga dan om de drie maanden naar de kapper.

Reageer op artikel:
Finally, met dit haarschema haal je het beste uit jouw haar
Sluiten