Lotte Nijborg
Lotte Nijborg Love 20 jun 2015

Dit hebben we áltijd al willen weten: hoe mannen met een break-up omgaan

Mannen en break-ups. We weten precies hoe wij er altijd aan toezijn, maar mannen? Huilen die eigenlijk ooit wel eens? Gaan ze altijd meteen weer achter andere vrouwen aan? Vindt hij het eigenlijk echt wel erg? Allemaal vragen die hoognodig eens moesten worden beantwoord:

Huilen

Waar dan ook, overal. Maar dan wel wanneer niemand het kan zien. In de douche, in de auto, tijdens het koken, je begrijpt hem wel. Ja, mannen laten zeker de nodige traantjes wanneer ze ineens niet eindigen met de vrouw van hun dromen (en terecht).

Vrouwen voorgoed afzweren

Soms kan een gebroken hart een man zo kwetsen, dat het ervoor zorgt dat hij er niet aan moet dénken ooit nog iemand anders te moeten daten. Gelukkig kennen wij vrouwen dat gevoel maar al te goed.

Proberen tóch nog de relatie te redden

Mega pijnlijk en naar voor beide partijen, maar soms kan een man het simpelweg niet accepteren. Het doet teveel zeer en er moet toch een oplossing zijn? Toch? Mannen denken graag oplossingsgericht, terwijl vrouwen natuurlijk sneller van de emoties zijn. Soms voelen we het gewoon niet meer, is het op. Maar hoe maak je dat een man duidelijk? Hij ziet de kans nog wel om het te repareren, het nog een kans te geven. En dat zorgt voor de nodige, tragische telefoontjes.

Dat ene album op repeat

Mannen hebben allemaal een album wat hun op het randje brengt. Een album waarbij zoveel emoties vrijkomen dat ze er bijna bang van worden. En dát album gaat dan op repeat. Voor de hele dag.

Zo snel mogelijk door

Tinder installeren en ’s avonds met de mannen naar de bar. De eerste de beste mag zich aanmelden. Wij vrouwen worden natuurlijk helemaal kriebelig van deze gedachte, maar voor veel mannen werkt het als geen ander. Zo snel als mogelijk door.

Digitaal stalken

Jaha, vergis je niet. Mannen hebben ook een handje van het digitale stalken. Facebook, Instagrams, heeft ze nu iets met die jongen die heeft gereageerd onder haar statusopdate?! En wie is dat op haar Instagramfoto? Gék maken ze zichzelf, maar gelukkig hebben wij dames daar zelf nooit last van..

Girl-style

Met Netflix aan en een enorme pizza (en in ons geval een bak ijs). Soms moeten mannen het gewoon eventjes alleen uitzitten. In hun trainingsbroek. Al boerend. Net als de griep, gewoon wachten tot het over is.

Vergeet alles

En vergeten doe je door te verwijderen. Foto’s, berichten, maar natuurlijk ook gewoon spullen weggooien en gemaakte vakanties cancelen. Soms verwijderen ze simpelweg alles wat hun aan hun ex doet denken. Lekker dramatisch, maar ook zeer begrijpelijk.

Extreem gaan sporten

Hier baal je dan mooi van als ex, want je oude vriend heeft ineens weer besloten dat hij iets wil gaan maken van zijn leven. Hoe dan ook, de net iets te agressieve dude die lawaai staat te maken in de sportschool? It’s one of them.

Haar jaloers proberen te maken

Tja, als het even kan zorgt hij snel voor een nieuwe foto met een of meerdere knappe dames erbij op. In de hoop natuurlijk dat jij als ellendige ex óók nog even gaat lopen internetstalken. En of het werkt? Tja, dat weten alleen wij dames.

Reageer op artikel:
Dit hebben we áltijd al willen weten: hoe mannen met een break-up omgaan
Sluiten