Joke-Jiers Botma
Joke-Jiers Botma Life 15 jun 2016

Dit herken je als geen ander als je vroeger een huisdier wilde maar ‘m nooit hebt gekregen

Als kind en nu nog steeds ben je geobsedeerd met huisdieren. Zodra je ze ziet wil je ze hebben, het liefst allemaal. En als kind was je in staat om een moord te doen voor je eigen hond, kat of konijn. Maar mocht je bij de ongelukkigen horen die nooit

1. Je was stikjaloers op vriendinnen mét hond

En deed er alles aan om vriendinnen te worden met het meisje die een hond, kat, cavia of ander levend wezen bezat. Je vond het geweldig leuk om daar te zijn, maar tegelijkertijd was je ook stik jaloers. Want waarom mochten zij wél een konijn en jij niet?

2. Je ouders werden gek van je gezeur

Ze hebben je als kind al tig keer uitgelegd dat het niet praktisch is om een hond te hebben. Want iedereen is overdag weg en dan zit dat lieve hondje alleen. Maar gelukkig had je altijd een weerwoord. Want je kon toch best je hond meenemen naar school?

3. Je deed hysterisch als je een hond zag

En rende als een bezetene achter een random hond aan in het park. Om direct een praatje te maken met de eigenaar en met een verwijtend hoofd naar je ouders te kijken die verderop staan: ´Ik wil ook één!´ Als je het aantal honden zou moeten tellen die je hebt geaaid ben je morgen nog bezig.

4. Je probeerde je ouders in elke dierenwinkel te lokken

Of een tuincentrum was destijds ook nog een plek waar je opeens heel graag mee naartoe wilde. En dan keek je kwijlend door de glazen bakken waar de meest fluffy konijntjes wachtten op een baasje. Als je moeder je kwijt was, wist ze waar je uithing. Soms moest ze je huilend de winkel uit sleuren.

5. Je hoefde nooit na te denken over je verjaardagscadeau

Een hond, kat, cavia, konijn, hamster, rat of papegaai. Maar je kwam ook nog met andere dieren zoals een tijger, paard, chinchilla of zebra. Serieus? Echt?

6. Maar zelfs Sinterklaas liet je zitten

En je geloofde heilig in die oude man en hoopte elke keer weer dat er een grote doos in de kamer zou staan met een puppy of kitten erin. Je ouders probeerden je te troostten dat Sinterklaas het wellicht ook nog niet de tijd vond voor een hond. Tja, dat begrijp je nu wel aangezien Sinterklaas en je ouders één persoon zijn…

LEES OOK: Onderzoek bewijst het: je hond weet écht hoe je je voelt

Reageer op artikel:
Dit herken je als geen ander als je vroeger een huisdier wilde maar ‘m nooit hebt gekregen
Sluiten