Joke-Jiers Botma
Joke-Jiers Botma Love 22 januari 2016

Dit herken je zéker als je stiekem verliefd bent op je collega

Je zag hem staan en je dacht direct: verrek wat is dát een leuke vent. En je betrapt jezelf er steeds vaker op dat je hem wel heel leuk begint te vinden, je mannelijke collega. En dat veroorzaakt de volgende heerlijke, maar soms ook ongemakkelijke situaties:

Je ziet er elke dag op je allermooist uit

Je accepteert het niet van jezelf om op een dag als een slons op je werk te verschijnen. Je weet namelijk dat hij daar is, en dat hij je hoe dan ook gaat zien. Je bent de avond van te voren al druk bezig met wat je gaat aantrekken. En je regelt je kappersafspraak zo dat hij ziet hoe mooi je haar zit. Nu nog hopen dat hij ook écht denkt: ‘Jezus, wat een mooie vrouw is dat.’

Je begint te blozen als hij iets aan je vraagt

Hij hoeft je maar iets simpels te vragen en je voelt direct dat je wangen beginnen te gloeien. Je wilt héél graag dat hij iets tegen je zegt, maar tegelijkertijd breekt er lichtelijke paniek uit in je lijf. Als hij weg is baal je weer en vraag je je af wat hij wel niet moet denken van je.

Je doet er alles aan om bij hem in de buurt te komen

Je loopt de laatste tijd nét iets vaker langs zijn kantoor om een glimp op te vangen van hem. Of je steekt snel een sigaretje op, als je ziet dat hij ook net buiten een sigaretje gaat roken. Dat is namelijk de beste spot om een praatje te maken. Ook het koffiezetapparaat is de place to be. Je hebt ineens onwijs behoefte aan koffie, als je weet dat hij bij het apparaat staat.

Je speelt onder werktijd Inspector Gadget

Je checkt zijn online agenda, niet alleen om te bekijken wat voor zakelijke meetings hij heeft, maar ook om te kijken of er toevallig eetafspraken in staan. En dan vooral met wie hij een hapje gaat eten. Of als je in de horeca werkt, werp je nog snel even een blik op het werkrooster en rooster je jezelf in als hij ook moet werken. Oeps.

Je bent altijd aanwezig bij de vrijdagmiddagborrel

Voorheen vond je het wel welletjes en ging je met je vriendinnen een hapje eten in de stad, maar tegenwoordig is dat wel anders. Je bent bij elke borrel aanwezig. Je gooit er een paar wijntjes in en verzamelt al je moed om op hem af te stappen. Dit keer weet je zeker dat jij hém leuk vindt en hoogstwaarschijnlijk hij jou ook.

LEES OOK: Dating dilemma: 12 date situaties die iedereen die date sowieso herkent

Reageer op artikel:
Dit herken je zéker als je stiekem verliefd bent op je collega
Sluiten