Laura Lammertse
Laura Lammertse Nieuws 27 aug 2017

Dit is het ideale aantal bedpartners volgens onderzoekers

Hou jij ook een prachtig lijstje bij in jouw telefoon? Een zoen en seks lijstje, die je vanaf het begin der beginnen bijhoudt. Keurig noteer jij elke naam die voorbij komt, maar terwijl de teller doorloopt vraag jij je af wat het ideale aantal bedpartners is. Dit is wat onderzoekers erover te zeggen hebben.

Sommige mensen houden het bij één, terwijl jij er al meerdere op jouw lijstje hebt staan; moet je je hier schuldig om voelen? Nee, helemaal niet. En je bent niet de enige die zich dit afvraagt, want er is een heus onderzoek geweest naar wat het ideale aantal bedpartners is.

Ideale hoeveelheid

Illicit Encouters, een datingsite voor getrouwde vrouwen en mannen, deed een onderzoek naar de hoeveelheid bedpartners die mensen hadden voordat ze gingen trouwen. 40 procent van de ondervraagde mannen en 49 procent van de vrouwen vond dat het aantal tussen tien en veertien het meest voor de hand liggend is. Het perfecte aantal zou dan twaalf bedpartners betekenen.

Daarnaast wordt door de meerderheid van zowel mannen als vrouwen bij minder dan tien bedpartners geconcludeerd dat dit een gebrek aan seksuele ervaring zou zijn. En juist bij negentien of meer bedpartners wordt er gesproken over hoppen van partner naar partner.

Schat, hoeveel heb jij er?

Over het algemeen waren mannen en vrouwen het met elkaar eens, maar opvallend was dat ze het oneens waren over de seksuele geschiedenis van hun partner. Zo willen meer mannen dan vrouwen weten met hoeveel mensen hun partner naar bed is geweest.

Natuurlijk is dit aantal allemaal relatief en heb jij zelf in de hand hoeveel bedpartners jij vóór jouw huwelijk hebt gehad. Let the sexy time begin.

Dit wil jij ook lezen: 5 x waarom je van seks een prachtige huid krijgt

Reageer op artikel:
Dit is het ideale aantal bedpartners volgens onderzoekers
Sluiten