Joke-Jiers Botma
Joke-Jiers Botma Love & Seks 18 sep 2015

Dit is het meest rare alternatief op deodorant wat je ooit hebt gehoord

Zweten, we doen het allemaal. Tijdens het sporten, een angstig moment, als je je crush tegenkomt, of gewoon zomaar. Maar we willen en proberen dit altijd te voorkomen of, als het daar al te laat voor is, te maskeren. Deodorant is dan ook in bijna elke vrouwentas te vinden, gewoon omdat je maar nooit weet wanneer het zweet je uitbreekt, ahum. Ooit een keer een kroeg binnengelopen toen je je opeens realiseerde dat je vergeten was om deodorant te gebruiken? Maak je maar niet te veel zorgen, je redmiddel is binnen handbereik: alcohol.

En nee, niet om op te drinken. Wodka, tequila en andere sterke dranken kan je daadwerkelijk toepassen als een deodorant vervanger. En dit doe je, ja echt waar, door de alcohol onder je oksel te deppen.

Wij schoten ook even in de lach toen we dit hoorden maar éigenlijk is het ergens ook wel logisch. Zoals we allemaal weten is alcohol ontsmettend en ontvettend, én dat zijn nou juist de twee dingen waar wij van af willen onder onze gladde okseltjes.

We weten het, dit vraagt ondanks deze logische verklaring om iets meer uitleg. Daarom een snelle opfriscursus van Joshua Zeichner, assistent professor dermatologie in Sinai Hospital in New York: ‘Zweet zelf is reukloos, maar wanneer het te lang blijft zitten ontstaan er bacteriën en díe geven een onaangename geur. Het alcoholgehalte van wodka en andere alcoholische dranken helpt de bacteriën te doden op de huid, en daardoor ook de geur’.

Read before use

Lijkt je deze oplossing je wel wat? Of ga je het misschien als noodoplossing gebruiken als het zweet je uitbreekt na te veel danspasjes?

Een paar woorden van advies: Ten eerste, maak geen gebruik van alcohol wat is gemixt met zoete rommel. Oksels die dichtgeplakt zitten van het hoge suikergehalte is misschien nog wel erger dan door je eigen zweet. Ten tweede, dep geen alcohol op je net geschoren oksels om pijn te voorkomen.
.

Reageer op artikel:
Dit is het meest rare alternatief op deodorant wat je ooit hebt gehoord
Sluiten