Dit is hoe je de perfecte smokey eye maakt die bij de vorm van jouw ogen past

De perfecte smokey eye creëren doe je niet zo maar eventjes. Het is een kunst, een finesse. Je moet er handig in zijn, maar ook nog eens precies weten wat er mooi bij de vorm van jouw oog past. Maar wat past er nu eigenlijk echt goed bij de vorm van jouw oog? Een prima vraag. En na dit artikel hoef je er nooit meer over te twijfelen. Het antwoord is hier.

Kleine ogen
Met kleine ogen wil je ze natuurlijk zo groot mogelijk laten lijken met behulp van je smokey eye. Gebruik in dit geval niet ál te donkere kleuren voor je smokey eye. Begin bijvoorbeeld met een grijze tint als basis voor op je ooglid. Pak een iets donkerdere tint om de crease mee aan te zetten en wijd iets uit naar de zijkant om de schaduw groter te laten lijken (en daarmee het oog zelf).

Amandelvormige ogen
Om de vorm van amandelvormige ogen extra dimensie te geven, kun je het beste een glimmende oogschaduw aanbrengen op het ooglid. Breng een beetje bronzer (ja echt) aan in de crease en je bent klaar om te gaan.

Wijde ogen
Wijde ogen kunnen veel hebben, wat maakt dat je ook lekker los kunt gaan met de make-up. Metallics gaan vaak goed met deze oogvorm en je mag de kleur ook best iets buiten de oogleden en creases trekken. Top af met een gouden randje onder je onderste wimperrand voor een spetterend effect.

Oosterse ogen
Oosterste ogen hebben vaak niet heel veel ooglid om mee te werken. Begin met een grijze oogschaduw op het bewegende ooglid en ga daarna boven het ooglid verder met een donkerdere kleur. Je kunt ook kiezen voor een lichtere (zilvere) kleur aan de binnenkant en een donkergrijze aan de buitenkant. Trek vervolgens een halve eyeliner op het onderste ooglid (niet op de waterlijn, want dan lijken de ogen nog kleiner) en maak het af met een goeie laag mascara (of twee..).

Dicht bij elkaar staande ogen
Hierbij wil je juist weer dat je ogen wat verder van elkaar lijken te staan dan ze daadwerkelijk doen. Begin daarom met een lichte kleur aan de binnenkant van de ogen. Ga vervolgens over in een tint donkerder en breng deze aan vanaf het midden van het bewegende ooglid naar de uiteindes. Breng nog een iets donkerdere kleur aan in de creases voor extra dramatisch effect.

Asymmetrische ogen
Met asymmetrische ogen wil je de illusie wekken dat je ogen toch wel degelijk symmetrisch zijn. Breng de donkere oogschaduw iets hoger aan dan je bij het hangende oog doet. Simpel als dat en niemand die het zal opvallen.

Reageer op artikel:
Dit is hoe je de perfecte smokey eye maakt die bij de vorm van jouw ogen past
Sluiten