Omani McDaniels
Omani McDaniels Love 17 sep 2018

Dit is hoe je liefhebt als je ouders gescheiden zijn

Als je uit gebroken gezin komt, sta je anders in de liefde, dan mensen die de hartverscheurende pijn nooit hebben ervaren. Ondanks dat het traumatisch was, heeft het je ook veel geleerd over wat liefde inhoudt. Dit zijn de voordelen, die jij hebt weten te halen uit de scheiding van je ouders.

Je bent realistisch

Als je een kind bent van gescheiden ouders, dan heb je echte liefdesverdriet meegemaakt. Niet alleen dat van je ouders, maar ook je eigen verdriet. Je hebt afscheid genomen van een situatie, die als het ideaalbeeld wordt gezien. Je weet daardoor dat het ideaalbeeld niet meer is dan een beeld. Het is een idee van hoe iets hoort en niet per se een werkelijkheid. Jij bent hiervan bewust, wat handig is voor jouw persoonlijke relaties. Jij weet dat niets perfect is en dat aan alles een einde kan komen.

Je weet wat het betekent om een commitment aan te gaan

Dankzij dit bewustzijn dat jij hebt meegekregen, weet jij wat het inhoudt om een verbintenis aan te gaan. Je weet dat je dat niet zomaar in een relatie dient te duiken. Hier denk je goed over na, voordat jij je aan iemand overgeeft.

Je hebt zelf namelijk uit eerste hand meegemaakt wat het betekent om voor de verkeerde persoon te kiezen. Die pijn, die je ouders hebben doorgemaakt, wil jij niet ook ervaren of eventuele toekomstige kinderen laten voelen. Je bent behoedzaam.

Je neemt geen genoegen met minder dan je verdient

Je hebt gezien wat er gebeurt als je te snel voor iemand kiest. Iemand die uiteindelijk niet goed bij je blijkt te passen. Je hebt je ouders pijn zien ervaren, omdat ze niet gelukkig waren. Jij weet daarom dat jij iemand wilt die jou gelukkig gaat maken en alles eraan gaat doen, om jou gelukkig te houden. Omdat je dat ook voor hem zou doen.

Als je te veel van jezelf in moet leveren om een relatie te laten werken, zul je nooit de gelukzaligheid ervaren die ware liefde met zich meebrengt. Jij kiest daarom voor jezelf en voor de liefde. Het soort liefde dat alleen te behalen is met de juiste partner.

Je weet dat er na regen zonneschijn komt

Jij weet dat mensen weer gelukkig kunnen worden, nadat zij intens verdriet hebben meegemaakt. Dat een gebroken hart weer geheeld kan worden. Doordat je dat weet, sta je veel sterker in je schoenen. Je weet dat, zelfs als iets niet blijkt te werken, je diegene niet nodig hebt. Je kunt geluk in jezelf vinden en in anderen. En als je er klaar voor bent, zul je weer een nieuwe liefde vinden. Jij weet dat je niet maar één liefde krijgt in je leven.

De pijn van de scheiding van je ouders, zal ongetwijfeld een groot litteken in je hart hebben achtergelaten. Ondanks de schade die je hartje heeft opgelopen, ben je er toch sterker uitgekomen. Je weet precies wat jij wilt uit een relatie en dat je geen genoegen hoeft te nemen met minder. Bewustzijn is kracht.

LEES OOK: Zo weet je wanneer je moet vechten voor je relatie of wanneer je beter kunt opgeven
liefde-vechten-770x462

Reageer op artikel:
Dit is hoe je liefhebt als je ouders gescheiden zijn
Sluiten