Dit is de beste sportschool ooit: zonder spiegels en mét pizza

Naar de sportschool gaan kan heerlijk zijn. Jezelf even lekker in het zweet werken en met een voldaan en trots gevoel weer weggaan. Maar waar je nooit echt aan lijkt te wennen zijn de spiegels. Want als je in de spiegel kijkt, wordt het duidelijk dat je nog niet daar bent waar je wilt zijn met je fitheid. Herken je dit? Dan is de sportschool die we hebben gevonden de ultieme uitkomst.

Nooit meer hoeft de moed je in de schoenen te zakken als je sport. Want Blink Fitness, een Amerikaanse sportschoolketen, heeft namelijk Monday Without Mirrors in de locaties in New York en New Jersey. Dat houdt in dat ze op maandag de spiegels afplakken. En deze maand is de sportschool zelfs helemaal spiegelvrij.

Nu denk je misschien: huh?! Maar het zit zo: Blink wil focussen op een positief zelfbeeld. En voor een positief zelfbeeld, gaat het er helemaal niet om hoe je er uitziet. En vooral niet om met een kritische blik naar jezelf te kijken.

Blink wil juist dat je van jezelf houdt zoals je bent. En sporten gaat om je goed voelen. De slogan van Blink is dan ook: ‘Do it for the mood, not just the mirror.’

Een sportschool zonder spiegels maar mét pizza

Naast dat de spiegels afgeplakt worden, kun je er op maandag ook pizza eten. Gewoon, omdat het lekker is.

Een kleine kanttekening moeten we wel maken. Want de spiegels zijn natuurlijk éigenlijk bedoeld om te kijken of je oefeningen wel goed uitvoert. Vooral als je met gewichten werkt is het belangrijk om de bewegingen correct uit te voeren en zo blessures te voorkomen. Daarom: wees voorzichtig maar eet smakelijk.

LEES OOK: Dit is de echte reden dat je ogen klein en gezwollen zijn ‘s ochtendsgezwollenogen-770x462

Reageer op artikel:
Dit is de beste sportschool ooit: zonder spiegels en mét pizza
Sluiten