Yasmine Esser
Yasmine Esser Gezondheid 4 okt 2019
Leestijd: 1 minuut

Volgens onderzoek zijn vrouwen die zwart dragen zelfverzekerd, intelligent en aantrekkelijk

Wie houdt er niet van zwart? Het is makkelijk, past overal bij en is tijdloos. Maar dat is niet de echte reden dat iedereen zwart draagt. Zwarte kleding dragen geeft je namelijk zelfvertrouwen, zo blijkt uit onderzoek. De Britse webshop Buy Shirts Online vroeg zich af in welke kleur je nou het beste voor de dag komt. Het bedrijf vroeg daarom duizend mensen hoe ze andere mensen beoordeelden, op basis van de kleur van hun kleding. Conclusie: de respondenten vinden mensen die fan zijn van de kleur zwart het zelfverzekerdst, intelligentst en aantrekkelijkst overkomen.

48 procent van de ondervraagde vrouwen en 64 procent van de ondervraagde mannen vindt zwart een kleur van zelfverzekerdheid. Het grootste deel van de vrouwen houdt ervan als een man zwart draagt, dat komt zijn sexappeal ten goede. Zwart komt bovendien nooit over als arrogant.

Zwart maakt je écht een vrouw van de wereld

Als je indruk wilt maken, is er daarom maar één kleur die er toe doet. Of je nou naar een sollicitatiegesprek gaat of op een date gaat. Rood is pretty damn sexy, maar van zwart krijg je zelfvertrouwen en dat is pas echt hot.

Heb jij een basic kledingstijl? Sommige vrouwen houden niet van poespas en tierelantijntjes maar zien er wel stijlvol uit. Klik op de foto en kom er achter welke twaalf voordelen vrouwen hebben die zich basic kleden.

Reageer op artikel:
Volgens onderzoek zijn vrouwen die zwart dragen zelfverzekerd, intelligent en aantrekkelijk
Sluiten