Rosa Tettero
Rosa Tettero Body & Mind 12 januari 2017

Dit is de echte reden waarom je borsten niet helemaal gelijk zijn

Voor elke vrouw dé tietenvraag: waarom zijn ze nou niet gelijk? Het kan vreselijk frustrerend zijn. De één is groter of ronder dan de ander. En het lijkt alsof de rest van de wereld perfecte borsten heeft. Dat is in elk geval niet waar.

Haal gerust adem, want je bent niet de enige die soms ietwat verbaasd naar beneden kijkt. Honderd procent van de vrouwen heeft namelijk ongelijke borsten, ook al zul je dat met het blote oog niet direct bij iedereen zien, zegt plastic chirurg Daniel Maman.

Maar, WAAROM?

Het antwoord volgens de chirurg? Geen enkel lichaamsdeel is symmetrisch. Als je in de spiegel beide kanten van je gezicht bekijkt, zul je niet precies hetzelfde zien. Hetzelfde geldt voor je handen, benen en ook je borsten.

Daniel legt uit: ‘Het is gewoon een normale anatomische ontwikkeling die resulteert in asymmetrie aan de ene kant van het lichaam‘. Het heeft meestal te maken met verschillende volumes van het borstweefsel of een andere grootte of vorm van de borstzak. Maar het kan ook worden veroorzaakt door factoren zoals huidelasticiteit.

Helaas pindakaas, het is niet mogelijk om de ongelijkheid weg te trainen. De borstspieren zitten namelijk onder het borstweefsel, het versterken van deze spieren zal waarschijnlijk niet het verschil maken, zegt Daniel.

Verschillende tepels

Één tepel is iets groter, hoger, of donkerder dan de andere. Don’t worry, het komt veel vaker voor dan je denkt. Wees er daarom vooral niet onzeker over. Als er wel een drastisch verschil is tussen je borsten of je onzekerheid neemt je hele leven over, dan kun je altijd nog plastische chirurgie overwegen. Maar, zelfs na zo’n ingreep zullen je borsten waarschijnlijk niet honderd procent symmetrisch zijn.

Daarom: wees blij met de prachtige boobs die moeder natuur je heeft geschonken en bedenk dat geen enkele vrouw symmetrisch is. Ha!

LEES OOK: Omarm je kleine borsten. Dit is waarom het fantastisch is om ze te hebben

Reageer op artikel:
Dit is de echte reden waarom je borsten niet helemaal gelijk zijn
Sluiten