Dit is de enige manier waarop je haar en make-up de regen overleven

Brrr.. De natte periode is gestart, herfst. Hoe lekker regen ook ruikt en hoe mooi het ons landje ook maakt, het is funest voor onze look. Zowel onze kleren, als ons haar, als onze make-up. Hoe zorg je er nu voor dat je ondanks het druilerige weer toch presentabel voor de dag komt? Met deze make-up en haar tips overleef je de regen. Zo voorkom je:

Pluishaar

Behalve een charmant sjaaltje omknopen kun je nog iets doen om te voorkomen dat je met een frizzcoupe aankomt op je bestemming. Je haar een echt beschermlaagje geven. Dit kan bijvoorbeeld met behulp van een lichte mousse of gel. Als je een klein beetje gelijkmatig over het hele haar aanbrengt komt je haar niet direct in aanraking met het water. Even door borstelen als je weer bent opgedroogd en je haar zit toch de rest van de dag goed. Ook kan het geen kwaad een serum in je tas te stoppen, just in case it goes wrong.

Uitgelopen make-up

Naast natuurlijk de voor de hand liggende waterproof mascara en eyeliner moet je ook goed nadenken over wat je op je gezicht smeert. Een dikke foundation kan bijna niet vervelender zijn na een regenbui, aangezien het vervolgens allemaal op je kin hangt. Kies daarom voor een lichte poeder die je ook gemakkelijk weer bij kunt werken.

Ook belangrijk: blenden. Door wat voor waterige toestanden je ook heen moet, één tip kunnen we je altijd aanraden. Zorg dat je make-up niet ‘op’ je gezicht ligt, maar echt is ingeblend. Zo zie je namelijk niet meteen verschil na een regendruppeltje.

Uitgezakte coupe

Je coupe goed de lucht ingewerkt? Dan ben je waarschijnlijk alles behalve blij met de regen. Zorg dus naast dat je een haarlak met paardenkracht gebruikt, je je do goed vastzet met schuifspeldjes. Met alleen een beetje teasing ga je het niet overleven.

Glimpop

Doordat je make-up met je aan de haal gaat wil je nog wel eens met een glimmend hoofd aankomen terwijl de zon niet eens schijnt. What to do? Zorg altijd dat je een lichte poeder bij je hebt die je gemakkelijk kunt aanbrengen en vergeet ook vooral niet een pakje tissues. Je kunt je gezicht namelijk prima even afdeppen met een schoon zakdoekje om van je glans af te komen. Werkt beter dan je denkt en voorkomt ook dat je aan het einde van de dag als poederdoos rondwandelt.

Reageer op artikel:
Dit is de enige manier waarop je haar en make-up de regen overleven
Sluiten