Yasmine Esser
Yasmine Esser Gezondheid 3 mei 2016

Dit is de nieuwste trend in huidverzorging en het is zó logisch

Als kind hebben we allemaal geleerd om ons bord leeg te eten. En als je het dan écht niet op kreeg, dan moest je van je moeder in ieder geval de groenten opeten. Want dat was gezond. En daar werd je groot en sterk van. Groenten zijn eigenlijk goed voor alles in je lichaam. Juist, groenten. Groenten zijn de nieuwste trend op het gebied van huidverzorging en het is zo logisch. Zó logisch dat we ons afvragen waarom niemand dat eerder heeft bedacht.

De trend is overgewaaid uit Zuid-Korea. In het Aziatische land hebben merken crème’s, maskers, reinigingsproducten en toners ontwikkeld met ingrediënten als artisjokken, peterselie, kool, komkommer en sla.

Eat your greens

‘Koreaanse merken staan erom bekend dat ze extracten van ingrediënten gebruiken in hun producten die niet uit een laboratorium komen,’ zegt Charlotte Cho, oprichter van de website Soko Glam, een Amerikaanse blog en webshop die draait om Koreaanse skin care, tegen Glamour.com.

Goed, maar wat doen die groenten dan precies voor je gezicht? Behalve dat het je huid gezonder maakt – want ja, groente zit boordevol vitamines – geeft het je gezicht ook de glow waar alle vrouwen van dromen.

Sephora heeft al een reinigend masker ontwikkeld met spirulina en spinazie. En totdat er meer producten met groente in Nederland te verkrijgen zijn, maar een groene smoothie op je gezicht deppen?

LEES OOK: Ha! Met deze o-zo simpele doch geniale make-up hack glijdt je (zonne)bril nooit meer van je neus

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Dit is de nieuwste trend in huidverzorging en het is zó logisch
Sluiten