Joke-Jiers Botma
Joke-Jiers Botma Love 10 nov 2015

Dit is dé oplossing tegen kwaaltjes als hoofdpijn, slecht slapen, de hik, hangovers en meer

Er bestaat één simpele oplossing tegen bijna al je kwaaltjes. Een fantastische én lekkere oplossing zelfs; seks.

Hoofdpijn

Ook al zijn sommige vrouwen geneigd om seks af te slaan vanwege een vervelende hoofdpijntje; doe dit nóóit meer. Ten eerste omdat het nogal ongeloofwaardig is en ten tweede omdat seks er juist voor zorgt dat je hoofdpijn verdwijnt. Onderzoekers hebben gevonden dat er endorfine vrijkomt tijdens een sekspartij. En deze endorfine is een ‘natuurlijke pijnstiller.’

Slecht slapen

We maken allemaal wel eens mee dat we niet in slaap kunnen komen. En niks doen laat je ook niet in slaap vallen. Als je niet kan slapen ben je namelijk druk in je hoofd. Volgens Dr. Laura Bergman maakt je lichaam na seks oxytocine aan. Een stofje dat helpt om in slaap te komen. Bovendien ben je ook uitgeput na een potje rollebollen, dus succes gegarandeerd. Je zal slapen als een roos.

Slechte seks

Heel logisch. Als je ergens ‘slecht’ in bent moet je blijven oefenen. Het oefenen zal niet alleen je seksleven beter maken maar zal ook je libido een boost geven, volgens Lauren Schreicher, assistent van een klinische professor in de gynaecologie. Het zorgt ervoor dat je een betere doorbloeding down under krijgt en het wordt allemaal wat flexibeler. Reden genoeg lijkt ons.

De hik

Is dit niet machtig prachtig? We hebben namelijk allemaal een hekel aan de hik. Maar nu kan je er vanaf komen door seks volgens Dr. Fesmire: ‘Een orgasme leidt tot ongelooflijke stimulatie van de nervus vagus, wat er voor zorgt dat je hik verdwijnt.’ Bovendien denken wij dat je lover het ook vast niet erg vindt om jou van je hik af te helpen.

Hard times

Het is vrij logisch dat wanneer je je even een beetje down voelt, je graag ‘omarmd’ wilt worden. Maar het doet nog meer dan wij denken. Volgens James Coan, professor in de psychologie op The University of Virgina zorgt seks voor heel veel goeds. Het zorgt er namelijk voor dat we feel-good hormonen aanmaken. En dat zorgt er weer voor dat het gevoel van down zijn verdwijnt. Bovendien doet het ook geen pijn als iemand geniet van jouw naakte lichaam, nietwaar?

Stress

Regelmatige sekspartijen zorgen ervoor dat je een lager level cortisol in je lichaam hebt. En dat is goed nieuws want cortisol zorgt ervoor dat je je gestresst voelt. Na een partijtje seks ben je kalmer en relaxter.

Kater

Veel mensen hebben een tijdelijk hoger libido als ze een kater hebben. Dit komt doordat je ontspannen en relaxed bent en je eigenlijk nergens druk over kan maken. En nu blijkt ook nog eens uit onderzoek dat onze kater sneller verdwijnt door seks. Twee vliegen in één klap.

LEES OOK: Deze tips slepen je door je werkdag heen als je een brakke tak bent

Verveeldheid

We vinden het dodelijk saai om ons te vervelen. Nou en ach, waarom zou je dan niet even het bed induiken met je lover? Ben je in ieder geval niet meer verveeld. Als je de seks saai vindt, is het misschien een goed idee om meer te oefenen.

Gebroken hart

Sommigen vinden het een slecht idee om met iemand het bed in te duiken als je een gebroken hart hebt. Maar het is eigenlijk heel goed voor je zelfvertrouwen die misschien een deukje heeft opgelopen. Vier het leven en heb seks. We doen het allemaal en het is hartstikke lekker.

Reageer op artikel:
Dit is dé oplossing tegen kwaaltjes als hoofdpijn, slecht slapen, de hik, hangovers en meer
Sluiten