Dit is de reden dat vrouwen meer details onthouden dan mannen

Soms vraag je aan je lover hoe het was op een feestje, hoe het gaat met zijn vrienden of wat zijn moeder dan precies zei toen ze het over jou had. Hij geeft een beknopt antwoord, maar jij wilt méér informatie. Hoe kan hij dat nou gewoon zijn vergeten?

Het antwoord is eigenlijk heel simpel: het mannenbrein blijkt anders te zijn dan het vrouwenbrein. Dat had je waarschijnlijk al een beetje door, want soms zijn mannen echt onbegrijpelijk, maar nu is er ook wetenschappelijk bewijs voor.

Zo is bij mannen de pariëtale cortex groter. Dat gedeelte is cruciaal voor ruimtelijk inzicht. Bij vrouwen is de frontale kwab groter, verantwoordelijk voor beslissingen maken en probleemoplossend denken.

Vrouwen onthouden dingen beter én langer

Ook interessant: bij mannen zijn de hersenen soms in rust, terwijl het vrouwenbrein eigenlijk altijd maar door ratelt. Als vrouw ben je constant alert. Ja, dat had je misschien al gemerkt als je ’s avonds laat in bed ligt te piekeren terwijl je lover al láng in dromenland is.

Vrouwen onthouden meer details. En ze onthouden dingen ook langer dan mannen. Dat komt door het gedeelte dat de hippocampus heet. Dit deel van het brein zorgt ervoor dat je herinneringen langdurig opslaat. Bij vrouwen is de hippocampus groter dan bij mannen. Há!

LEES OOK: Deze vaginale ring helpt HIV tegen te gaan zonder het gebruiken van een condoom

Reageer op artikel:
Dit is de reden dat vrouwen meer details onthouden dan mannen
Sluiten