Shanice Zoeteweij
Shanice Zoeteweij Beauty en Style 11 apr 2020
Leestijd: 2 minuten

Dit is de reden waarom je een olie cleanser wil gebruiken

Niets fijner dan na een lange dag je bh uittrekken en je gezicht reinigen. Niet alleen haal je met dat laatste je make-up en ander vuil van je gezicht, maar het kan ook een relaxed ritueeltje zijn. Gebruik jij al een olie cleanser of heb je geen idee waarom iedereen zo’n fan is van deze trend? Beautify legt het je uit.

Wat is een olie cleanser nu precies?

De meeste reinigers zoals micellair water, melk en foam zijn op waterbasis. En hoewel deze prima reinigen is het goed om je ook eens in olie cleansers te verdiepen. Juist als je last van een vette huid hebt.

Olie wordt vaak gezien als een product wat de huid vetter of glimmender maakt (niet in de positieve manier), maar dat is helemaal niet waar.

Reinigingsolies zijn heel hydraterend en reinigen juist heel diep in de poriën. Olie trekt namelijk olie aan en zorgt ervoor dat een vette huid (maar ook andere huidtypes) heel goed verzorgd en gereinigd worden. Je huid zal er binnen no time van opknappen.

Hoe gebruik je een olie cleanser?

Om je gezicht met een olie cleanser te reinigen, doe je een klein beetje van het product op je handen. Masseer het daarna in op je gezicht en ook over bijvoorbeeld je oogleden zodat mascara en make-up losweekt.

Misschien dat je er heel eventjes als een panda uitziet, maar geen zorgen: dat is zo weer voorbij. Pak daarna (reusable) watjes, een face cloth, maak het nat met warm water en maak hiermee je gezicht schoon. Het resultaat: een super zachte, schone huid.

Wat is een double cleanse?

Je hebt misschien al wel gehoord van de Zuid-Koreaanse trend Double Cleansing. Dit betekent letterlijk dat je je gezicht twee keer reinigt. Gebruik eerst een reinigingsolie en vervolg daarna met eentje op waterbasis. Dit doe je om extra goed te reinigen en te voorkomen dat de olie cleanser restjes achter laat.

Onze favoriete olie cleansers

Benieuwd naar welke reinigers onze redactie gebruikt? Dit zijn ze.

olie cleansers

1. One Two Free! Miracle Oil Cleanser, € 18,53

2. Huxley Cleansing Oil: Deep Clean, Deep Moist, € 41,95

3. Clinique Take The Day Off Reinigingsolie, € 28,73

Lees ook:

Reageer op artikel:
Dit is de reden waarom je een olie cleanser wil gebruiken
Sluiten