Omani McDaniels
Omani McDaniels Life 20 mei 2016

Dit is het dieet waarmee deze vrouw de oudste vrouw op aarde werd

Weinig mensen halen de negentig, laat staan dat ze ouder worden dan een eeuw. Toch is Italië bekend als een land waar mensen onvoorstelbaar oud worden én nog in relatief goede gezondheid verkeren. We hebben het dieet gevonden van de onlangs overleden Emma Morano, waarmee zij 116 jaar oud is geworden.

Een lang leven

Emma Morano is een Italiaans vrouwtje, die 116 is geworden, maar onlangs is overleden in haar appartementje in Verbania. Een lieve vrouw, die in haar tijd vele mannenharten heeft doen sneller kloppen. Zij zegt dat ze haar gezondheid te danken heeft aan een speciaal dieet. Omdat ze als kind bloedarmoede had, kreeg ze van haar dokter een speciaal dieet voorgeschreven, waar ze zich decennia lang aan heeft gehouden.

In Italië is het niet ongewoon om boven de honderd jaar oud te worden. Velen zweren bij olijfolie, maar Emma heeft een andere routine waar zij heiligt in gelooft.

Het dieet op een gewone dag

Ontbijt: biscuits met een glas melk of water
Tussen: twee eieren, waarvan één rauw
Lunch: een bord pasta, met pastasaus en gehakt
Diner: een glas melk

Emma voegde nog toe dat zij dagelijks een glas zelfgemaakte brandewijn drinkt. Het is geen garantie dat elk mens 116 zal worden als je dit dieet volgt, maar er valt wat voor te zeggen. Volgende keer dat je een bord pasta bolognese opschept hoef je je in ieder geval niet schuldig te voelen dat je zoveel koolhydraten naar binnen werkt. Je bent namelijk aan het bijdragen aan het verlengen van je leven. En vergeet vooral het rauwe ei niet.

LEES OOK: YES! Pittig eten kan je leven verlengen

Reageer op artikel:
Dit is het dieet waarmee deze vrouw de oudste vrouw op aarde werd
Sluiten