Dit is het effect van wijn, suiker en zuivel op je gezicht

We weten dat als je dol bent op koekjes en chips, je dat terugziet op de weegschaal. Maar wist je dat je huid je ook vertelt of je gezond eet? Als je altijd puistjes op kin hebt, kan dat namelijk iets betekenen.

De Briste huidspecialist en natuurgeneeskundige Nigma Talib, schrijft in haar nieuwe boek ‘Reverse the signs of ageing’ hoe je aan je gezicht kunt aflezen wat je eetpatroon is. Én daar kun je natuurlijk weer je voordeel mee doen.

Als wijn je favoriete drankje is

We houden er allemaal van om ons glas vol te schenken. Wijn is goed voor je vriendschappen en voor je seksleven. Maar te veel wijn kan helaas ook z’n sporen achter laten op je gezicht.

Zo zie je het in je gezicht: lijntjes of vlekken tussen je wenkbrauwen. Je oogleden gaan een beetje hangen en je krijgt fijne lijntjes onder je ogen. Verder zijn vergrote poriën en een roodachtige huidskleur symptomen. Wijn veroorzaakt namelijk uitdroging. Misschien doordeweeks even wat minderen dan?

Als je leeft op een suiker rush

Minder suiker eten is misschien wel één van de grootste uitdagingen in het leven. Want zoet is zó lekker en je wilt telkens meer, meer, meer.

Als je in de spiegel kijkt: dan zie je lijntjes en rimpels op je voorhoofd, een slappe huid onder je ogen en een grijzige teint. Slecht nieuws. Nigma raadt aan om toch zo min mogelijk suiker te eten.

Als je veel zuivel eet

Ontbijten met kwark of yoghurt, cappuccino erbij en natuurlijk een stukje kaas af en toe. Yummie, maar te veel is nooit goed.

Zo ziet een zuivelgezicht er uit ziet: gezwollen oogleden, wallen, donkere kringen, puistjes op je kin en bleke wangen. Volgens huidspecialist Nigma Talib kan een bolletje ijs je teint al verstoren. ‘Als je ouder wordt, verlies je de enzymen om goed lactose mee te verteren,’ verklaart ze aan Cosmopolitan.com. Een paar weken een zuivelpauze inlassen zou wonderen kunnen verrichten.

LEES OOK: Yum! Voedingsdeskundige Lily Simpson geeft tips om jezelf een stralende huid te eten

Reageer op artikel:
Dit is het effect van wijn, suiker en zuivel op je gezicht
Sluiten