Dit is hoe de populaire cat-eye er vroeger uitzag (en er in de toekomst uit gaat zien)

De populaire cat-eye eyeliner wordt steeds vaker gedragen. Steeds meer vrouwen durven het aan om de (ietwat) verleidelijke look overdag te dragen. Wist je echter dat deze eyeliner al ontzettend lang wordt gedragen en dat het stamt uit de tijd van Cleopatra? Dit is hoe de populaire eyeliner er toen uitzag (en er in de toekomst misschien wel uit zal gaan zien):

De Egyptische Oudheid

Niemand kan de populaire cat-eye vergeten van Cleopatra. Ze maakte hem met een kohlpotlood. Dit zou haar ogen ook beschermen tegen de zon en het boze oog.

De jaren ’40

De cat-eye maakte zijn comeback in dit tijdperk, omdat het een herkenbare look werd voor veel pin-up meiden.

De jaren ’50

Brigitte Bardot werd zelden gespot zonder haar bekende eyeliner. In de jaren ’50 werd vloeibare eyeliner uitgevonden, wat het een stuk makkelijker maakte om een strakke lijn te zetten.

De jaren ’60

Eyeliner in de jaren ’60 was erg dik en gewaagd. Het werd zowel op het bovenste als het onderste ooglid aangebracht.

De jaren ’80

Bij de jaren ’80 denken we al snel aan een tijd vol rock en punk. Blauwe oogschaduw en kort haar werden veel gezien. Maar ook eyeliner was aanwezig en dan het liefst ook een beetje wild gezet. Hoe Madonna hem toen droeg was voor die tijd erg kenmerkend.

De cat-eye rond het jaar 2000

Het televisieprogramma The Hills zetten de spotlights op Lauren Conrad en haar perfecte, winged eyeliner. Tot op de dag van vandaag draagt ze hem op deze manier.

De gewaagde cat-eye

Amy Winehouse was ook een beroemdheid die de cat-eye op de kaart zette. Naast de lieflijke versie van Lauren Conrad, was die van Amy Winehouse veel dikker en gewaagder.

De gekleurde cat-eye

Moderne interpretaties van de cat-eye zijn vaak vrolijk gekleurd. Het standaard zwart wordt vervangen door bijvoorbeeld blauw of goud.

De cat-eye van de toekomst

Hoewel we steevast bij de klassieke cat-eye zullen blijven, zal er ook meer geëxperimenteerd worden met versies die regelrecht van de catwalk komen. Grafische en geometrische designs zullen zeker weten veel gezien worden.

Reageer op artikel:
Dit is hoe de populaire cat-eye er vroeger uitzag (en er in de toekomst uit gaat zien)
Sluiten