Life 30 jun 2016 Yasmine Esser

Dit is hoe je betaald kunt krijgen om voor eeuwig te reizen

We hebben nooit gezegd dat je niet hard hoeft te werken. Maar op deze manieren kun je wel voor altijd in het buitenland zijn en reizen. En dat is toch héérlijk.

In een strandtent aan de slag

Dit is zo leuk. Je kunt bijvoorbeeld in de bediening werken of achter de bar. Als je vroeg begint kun je daarna nog naar het strand. En als je tot laat werkt, kun je met je collega’s het nachtleven verkennen.

Blogger of vlogger worden

Als reisblogger kun je verslag leggen van alle leuke hotspots die je onderweg tegenkomt. Het is wel belangrijk om commercieel te zijn als je dit beroep wilt proberen. En als je net begint kan het erg moeilijk zijn om rond te komen. Maar als het je lukt om een plekje te veroveren in de wereld van reisblogs en -vlogs, dan ben je een lucky bastard.

In de PR werken

Vooral als het pr-bureau waar je bij werkt internationale klanten heeft, kan er nog we eens een reisje in het verschiet liggen. Om die klanten te bezoeken bijvoorbeeld. Maar ook persreizen komen geregeld voor. Als pr-lady laat jij dan bijvoorbeeld journalisten en bloggers het beste van een land of stad zien. Of je neemt ze mee naar een show van een modedesigner.

Maak van je huis een Airbnb

Jij verdient poen met je huisje en ondertussen kun je op reis. Haha. Dit is echt de beste win-win situatie ooit. Oké, mist je andere mensen in je huis vertrouwt.

Reisleider

Als reisleider zie je de aller-allermooiste plekjes. En daar kun je vervolgens enthousiast over vertellen aan reizigers. Vooral handig als je een talenknobbel hebt. En dat je houdt van organiseren.

Werken in een hotel, resort of camping

Bijvoorbeeld bij het animatieteam op een camping, als je kinderen leuk vindt. Je kunt ook aan de slag als receptionist, kamermeisje of bij werken bij het ontbijtbuffet. In je vrije tijd kun je aan het zwembad cocktails drinken. Klinkt ook niet verkeerd.

Word skie- of snowboardlerares

Ben je super goed in de sneeuw? Maak dan van je hobby je beroep.

Ga werken als een au-pair

Voor een jaartje woon je bij een gezin en kun je met de kinderen de leukste dingen doen. Daarna kun je weer door naar een andere bestemming.

LEES OOK: Met deze 7 tips kun jij straks je koffer inpakken als een proinpakken-770x462

Reageer op artikel:
Dit is hoe je betaald kunt krijgen om voor eeuwig te reizen
Sluiten