Dit is hoe je echt ‘doei’ gaat zeggen tegen die irritante kilo’s

Misschien ben je al een paar kilo kwijt, maar wil dat laatste vetrandje maar niet weg. Of misschien wil je gewoon nét wat fitter en strakker in bikini, maar heb je last van hardnekkige kilo's. Don't worry no more, wij hebben de oplossing voor je.

Kies voor krachttraining in plaats van cardio

Tenzij je traint voor iets als de Dam tot Damloop of het frustrerend vindt dat je niet zonder hijgen de trappen in je huis op komt, raden we aan om te focussen op krachttraining in plaats van cardio. Met krachtraining kweek je namelijk spiermassa. En spieren gebruiken, ook als je lekker op de bank ligt, energie.

Eet voldoende eiwitten

Misschien hoor je dat vaker, maar weet je niet goed waarom. Nou, je spieren houden van proteine. En je spieren gebruiken weer energie. Volgens onderzoek, gepubliceerd in the American Journal of Clinical Nutrition hebben vrouwen gemiddeld zo’n 1 gram eiwit per kilo lichaamsgewicht nodig. Waar ‘t inzit? Kip, eieren, tonijn, noten en ook veel peulvruchten zijn eiwitrijk.

Sla nooit je ontbijt over

Die ken je waarschijnlijk al. En eh, hoewel we weten dat je graag lang in bed ligt, is het toch de vraag; wáárom zou je je ontbijt willen overslaan? Waarom zou je een eetmoment missen? Goed, om je tegemoet te komen, mag je ook onderweg eten of als je op je werk bent gearriveerd. Zolang je maar niet pas rond lunchtijd gaat eten, zijn we heel happpy.

Drink water

Nog een advies dat je waarschijnlijk al kent. Maar dat betekent ook dat het werkt. Water geeft je een vol gevoel, waardoor je minder eet. En als je water drinkt, drink je geen frisdrank of vruchtensap. Dat scheelt ook al snel een heleboel calorieën.

Slaap voldoende

Dat hoor je waarschijnlijk graag. Slaaptekort heeft namelijk invloed op je hormonen. Die raken daardoor uit balans, waardoor je meer hongergevoelens ervaart. Bovendien: als je moe bent, bent je geneigd energie uit eten te halen. Draag je gerust nog maar een keertje om daarom.

LEES OOK: Het verhaal achter het litteken: ‘Ik heb mijn borsten van een F-cup naar een D laten verkleinen’borstverkleining

Reageer op artikel:
Dit is hoe je echt ‘doei’ gaat zeggen tegen die irritante kilo’s
Sluiten