Lotte Nijborg
Lotte Nijborg Love 28 okt 2014

Dit is hoe je een verpletterende eerste indruk maakt

Een eerste indruk maken is altijd spannend. Een moment dat je nooit opnieuw kunt doen. Wat nou als het mis gaat? Om te zorgen dat dat niet zal gebeuren kun je hier handvaten lezen. Met deze tips kun je direct laten zien wat een fantastische vrouw jij bent:

Gebleken is dat wij (Westerlingen) erg snel de neiging hebben om ons te beschrijven aan de hand van externe factoren. En dan vooral aan de hand van wat voor beroep we uitvoeren. Natuurlijk is dat allemaal niet zo erg, want je hebt er hard voor gewerkt om te komen waar je nu bent. Maar wat zegt jouw baan eigenlijk over jou als persoon? We blijken een beetje té veel gericht te zijn op de goedkeuring van onze omgeving. En té is nooit goed. We willen laten zien dat we goed bezig zijn, het aan het maken zijn. Toch kan dit ook al zorgen dat iemand misschien heel anders naar je kijkt dan wanneer je vertelt over wat voor persoon je bent.

Pak het dus eens een keertje anders aan, want er zit meer achter jou dan bijvoorbeeld je baan. Maak een lijstje met al je goede kwaliteiten. Laat alles wat je bereikt hebt en titels buiten beschouwing. Schrijf dingen op als: ‘ik ben een vriendin’, ‘ik ben een goede luisteraar’ en ga zo maar door. Schrijf daarna de grappige feitjes op.

Lees het lijstje goed door en bedenk ook voor jezelf een aantal nieuwe introductievragen die kunnen zorgen voor een dieper gesprek. Hoe was iemands weekend? Weten ze nog een leuk cafeetje in de buurt? Deze manier van communiceren maakt veel sneller duidelijk of je een connectie hebt met iemand en laat ook goed zien wat voor leuk persoon jij eigenlijk bent.

Reageer op artikel:
Dit is hoe je een verpletterende eerste indruk maakt
Sluiten