Omani McDaniels
Omani McDaniels Love 8 mei 2016

Dít is hoe je herstelt van een gebroken hart

Een gebroken hart is afschuwelijk en pijnlijk. Het vergt ook tijd om te herstellen, maar herstel is mogelijk. Je bent sterk genoeg om er doorheen te komen, maar hier zijn wat tips om dat voor elkaar te krijgen. Want soms zie je door de bomen het bos niet.

Gun jezelf tijd om te rouwen

Als je hartje is toegetakeld is het belangrijk dat je jezelf de tijd gunt om verdrietig te zijn. Wegstoppen is nutteloos, want uiteindelijk blijf je dan met de pijn zitten. Kijk verdrietige films, bel je vriendinnen, huil zoveel mogelijk. Zorg dat je je gevoel uit, zodat je het uiteindelijk een plek kunt geven. Wees lief voor jezelf, zoals je dat zou zijn voor je beste vriendin als zij liefdesverdriet zou hebben. Je mag je gevoelens voelen, ze zijn er voor een reden.

Houd afstand

Breek alle contact. Verwijder hem van Facebook en wis alle gesprekken uit je telefoon. Je zult vaak de neiging hebben om hem te bellen of een berichtje te sturen, om hem te laten weten hoeveel pijn jij hebt. Toch is het belangrijk dat je totale afstand creëert. Zonder die afstand gaat het alleen maar langer duren om over hem heen te komen. Tijd heelt alle wonden, hoe afgezaagd het ook klinkt. En des te meer afstand, des te sneller je weer de oude bent.

Probeer te vergeven

Je zult ongetwijfeld boos op hem zijn, maar al die kwaadheid is verspilde emotie. Het tegenovergestelde van liefde is geen haat, maar juist onverschilligheid. Je wilt dat hij jou niets meer doet en dat kan alleen door hem te vergeven. Het zal opluchten en je zult er zelf sterker uitkomen. Wrok houden zal jou meer pijn doen dan hem.

Ga leuke dingen doen

Het is nu tijd om jezelf af te leiden. Je hebt gerouwd, je hebt gehuild, je hebt gehaat en je hebt gevoeld, maar nu is het tijd om je weer vrolijk te voelen. En de beste manier om je weer vrolijk te voelen, is door leuke dingen te doen. Bel je vriendinnen en zeg dat je meidenavond nodig hebt ASAP. Het is tijd om weer te lachen, gek te doen je weer je oude zelf te voelen.

Maak tijd voor jezelf

Je hebt iets moeilijks meegemaakt. Maar alles wat in jouw leven gebeurt is deel van jouw verhaal en maakt je tot wie je bent. Je hebt zelf de keuze hoe jij in het leven wilt staan. Zorg daarom dat je tijd voor jezelf maakt om uit te zoeken wat jij wilt in je leven. Als je slecht bent behandeld, kies er dan voor om je nooit meer zo te laten behandelen. Positieve mensen trekken positieve dingen aan. Wees een kleurrijke blije bloem, dan zullen vanzelf blije bijtjes op je afkomen. En als je geluk hebt zijn die blije bijtjes ook nog eens verschrikkelijk knap.

Verlies jezelf niet in je verdriet. Krop je gevoelens niet op, maar laat ze je niet overmeesteren. Ondanks dat het nu voelt alsof dit gevoel nooit weg zal gaan, vergeet niet dat het tijdelijk is. Deze man was gewoon ruimte aan het creëren voor iemand die jou gaat behandelen zoals je verdient. En die jou nooit uit zijn vingers laat glippen. Want daarvoor ben je veel te speciaal. Dat hij dat niet kon zien, zegt alles over hem en niets over jou.

LEES OOK: Een brief aan het meisje met een gebroken hart

Reageer op artikel:
Dít is hoe je herstelt van een gebroken hart
Sluiten