Omani McDaniels
Omani McDaniels Life 2 jul 2016

Dít is hoe je op een gezonde manier kunt genieten van barbecue seizoen

Barbecue seizoen is té leuk. Iedereen is in een goede bui, er wordt muziek gedraaid, mannen voelen zich echt mannen en je wordt omringd door die heerlijke barbecue geur. Maar als we helemaal eerlijk zijn is barbecueën niet het beste voor de lijn. Hier zijn wat manieren om zonder schuld mee te genieten.

Marineren

Je kunt je vlees lekker op smaak brengen zonder heel veel extra calorieën eraan toe te voegen. Als je zelf je vlees marineert heb je veel meer zicht op hoeveel calorieën zijn bijgevoegd. Voorverpakt gemarineerd vlees heeft vaak suiker in de saus zitten. Als je een zoetje aan je marinade wilt toevoegen denk dan aan fruitsap of honing. En smaakvolle sauzen om mee te marineren zijn bijvoorbeeld Worcestershire saus, chilisaus of soyasaus.

Sausjes

Een van de lekkerste dingen bij een barbecue zijn de sausjes. Maar die zijn vaak hartstikke vet. Het is natuurlijk heerlijk om met je broodje in de aioli te dippen, maar kies liever voor een tapenade of hummus. Deze zijn ook niet vetvrij, maar hebben gezonde vetten. Als je sausjes maakt, vervang dan de mayo voor yoghurt. Je houdt dan het romige, zonder alle extra calorieën. En als je ertegen kunt, kies dan voor een pittige saus. Daar zul je namelijk niet zoveel van gebruiken als van een romige saus.

Dippen

Bij een barbecue hoort vaak stokbrood. En dat is niet zonder reden, want het is verrukkelijk. Maar je kunt er ook voor kiezen om crudités te maken. Dat zijn dungesneden stukjes groentjes om mee te dippen. Dit kan bijvoorbeeld wortel, komkommer of paprika zijn. Alles wat een beetje een bite heeft en rauw te eten is. Als je perse brood wilt hebben, denk er dan aan dat hoe donkerder het brood, des te beter het voor je is.

Grillen

Bij een barbecue staat vaak de koelkast vol met hamburgers, worstjes en speklappen. Maar je kunt er ook voor kiezen om vis of groente op de grill te leggen. Een lekker stuk zalm is verrukkelijk en zit boordevol gezonde vetten, waar je lijf erg gelukkig van wordt. Je kunt ook heel makkelijk gamba-spiesjes maken en deze op de grill leggen. En de groente mag natuurlijk ook niet ontbreken. Lekker plakjes courgette of aubergine op de grill leggen. Of een halve paprika, deze worden heerlijk zoet als je ze grilt. Optimaal genieten van de grill zonder alle extra vet.

Drinken

Een lekker drankje mag natuurlijk niet ontbreken bij een goede barbecue. Je kunt zelf drankjes creëren met munt, een scheutje limo en wat fruit, in plaats van frisdrank te drinken. En wat alcoholische versnaperingen betreft, kun je altijd een beetje spa rood aan je witte wijn of rosé toevoegen en er een spritzer van maken. Je krijgt genoeg water binnen én je ligt niet onder de tafel na een paar drankjes. Des te langer kun je feesten.

IJsjes

Na zo’n heerlijke barbecue wil je hoogstwaarschijnlijk iets toe. Ja, dan kun je kiezen voor roomijs, maar je kunt ook kiezen voor een waterijsje die je zelf maakt van water en fruit.

LEES OOK: Alles wat je nodig hebt deze zomer: DIY alcoholische ijsjes

Reageer op artikel:
Dít is hoe je op een gezonde manier kunt genieten van barbecue seizoen
Sluiten