Omani McDaniels
Omani McDaniels Love 30 mei 2016

Dít is hoe je over iemand heen komt die jou niet loslaat

Mannen zijn verslavend en het lijkt soms wel hoe slechter ze voor je zijn, des te verslavender ze zijn. Er komt een punt dat je klaar met hem bent, maar dat hij nog niet klaar is om afscheid van jou te nemen. Dan maakt hij het jou zo moeilijk mogelijk om hem los te laten. Dit is hoe je je loswrikt uit zijn greep.

Ontwaking

Als je in een disfunctionele relatie zit met een man, komt er een moment dat je het licht ziet en eruit wilt stappen. Het is een moment van totale helderheid. Je weet dat je niet verder kunt met deze man, je weet dat deze man niet goed voor je is en dat hij het nooit zal zijn.

Als je eindelijk zover bent om een nieuwe fase van je leven in te gaan, waar hij niet in thuishoort, kan het zijn dat hij geen genoegen neemt met jouw keuze. Het kan zijn dat hij besluit, dat hij jou niet kwijt wil en dat hij zijn uiterste best gaat doen om jou te behouden. En dat kan ervoor zorgen dat jouw beslissing om hem uit je te leven te verwijderen, jou wordt ontnomen.

Wees sterk

De nachten zijn vaak het moeilijkst. Er is niemand om je af te leiden van het feit dat je nu alleen bent. Dit zijn de momenten waarbij zwakte soms de overhand kan nemen. Je mist de genegenheid van iemand bij je, die je vasthoudt en liefde geeft. Iemand die je streelt en kust en vertelt hoe mooi je bent.

Contact met hem opzoeken of op hem reageren, wanneer hij contact opzoekt, is net als een drupje alcohol proeven wanneer je alcoholist bent. Je vervalt weer in oude patronen, omdat het vertrouwd aanvoelt. En hij zal de allerliefste versie van hemzelf zijn, puur om jou weer op het punt te krijgen dat je hem terugneemt. Hij wacht op dat moment van zwakte. Gun het hem niet.

Denk aan al zijn slechte eigenschappen

We hebben de neiging om alleen maar aan de goede dingen te denken, als we iemand missen. Het is belangrijk dat je niet nostalgisch wordt en aan de kusjes en knuffels denkt, maar juist aan de momenten dat je pijn had. De momenten dat je jezelf in slaap huilde, omdat hij niet dacht aan jouw gevoelens. Omdat hij niet dacht aan jou.

Hij rekent erop dat hij kan komen terug kruipen, omdat hij dat altijd heeft kunnen doen. Hij wist dat hij zich zo slecht kon gedragen als hij wilde, omdat je er toch altijd zou zijn. Maar het is belangrijk dat hij doorkrijgt, dat jij dat meisje niet meer bent. Jij bent niet meer aan hem verslaafd. Jij bent aan het ontnuchteren uit een surrealistische dimensie, waar jij hem dacht nodig te hebben. Je bent daar niet meer en je hebt hem niet nodig. Als het niet lukt om alleen zijn slechte eigenschappen op te noemen, willen je vriendinnen het vast wel voor je doen.

Ga erop uit

Het is belangrijk dat je je onder de mensen begeeft. Een mens is maar zó sterk en er bestaat een kans, dat je een terugval krijgt. Hij moet uit je systeem en de enige manier waarop dat kan, is door of veel tijd voorbij te laten gaan of iemand nieuws te ontmoeten. Dit hoeft heus niet de nieuwe liefde van je leven te zijn, maar het is belangrijk dat je jouw palet reinigt. Je hoeft geen eens fysiek met hem te worden, maar ga eropuit en vestig je aandacht op een ander.

Rebounds bestaan om een reden en jij hebt afleiding nodig. Ga met je vriendinnen op stap en versier een man. Laat hem je mee op date nemen en herinner jezelf hoe je behandeld wilt worden door een man. Laat jezelf weer voelen hoe het is om verwend te worden.

Jezelf uit een giftige relatie verwijderen, is net als een verslaving opgeven. Het is pijnlijk en vergt ongelooflijk veel kracht. Al helemaal als de man in kwestie het je moeilijk maakt en het tegenwerkt. Wees toch trots op jezelf. Daadwerkelijk eruit stappen is de moeilijkste stap, nu is het alleen nog maar volhouden.

LEES OOK: Dit is hoelang het duurt om over je ex heen te komen

Reageer op artikel:
Dít is hoe je over iemand heen komt die jou niet loslaat
Sluiten