Dit is hoe vrouwen zich vroeger mooi maakten

Om heel eerlijk te zijn hebben we nu ook wel een aantal enge dingen bedacht om onszelf ‘mooier’ mee te maken, zoals plastische chirurgie en enge chemische peals. En hoewel we doen alsof dat heel gewoon is, is het stiekem ook gewoon een beetje freaky. Maar als je denkt dat dat freaky is, moet je je eens verdiepen in de schoonheidsrituelen van vroeger.

Korsetten

Deze kennen we allemaal. Nu gebruiken we ze nog in body’s, maar niet vergelijkbaar met de goede oude tijd. Toen werden de korsetten namelijk zo strak aangetrokken dat ribben braken en organen verplaatsten. Geen grapje. Het was pure marteling. Hoe die dames destijds konden dansen én ademen? Het is ons een raadsel.

Het eten van Arseen

Arseen.. Arseen? Arseen is een steen. Je kent ze misschien wel uit de oude collectie stenen van je vader. Dit werd gegeten door de dames voor een prachtige glow. Het zou de huid mooi en jong houden. Er waren natuurlijk wel regels aan verbonden. Het mocht alleen worden ingenomen bij volle maan, je moest beginnen met een korreltje om zo resistentie te ontwikkelen en als je stopte, zou je sterven. Goed idee, dacht het niet.

Lintwormeieren

De dames namen lintwormeieren tot zich in de vorm van pillen. Het idee was dat de lintworm(en?) vervolgens de calorieën die de host niet wilde, konden opeten. Zo werd de dame niet dik en de worm wel. Die werd vervolgens na een tijd weer verwijderd, maar werd soms wel 30 meter lang(!). Wij worden er kriebelig van..

Voeten binden

Ook dit was een vreemde trend. Kleine voetjes waren ‘hip’ en daarom werden in China de tenen van babymeisjes onder hun voeten gebonden. Dit was extreem pijnlijk en zorgde voor enge vergroeiingen. Het nut ervan was dat de meisjes vervolgens niet meer konden lopen en daarom te welvarend waren om te werken. Het was een statussymbool. Bizar.. Wie doet er nou zoiets? *kuchhakkenkuch*.

Reageer op artikel:
Dit is hoe vrouwen zich vroeger mooi maakten
Sluiten