Love 14 apr 2016 Omani McDaniels

Dít is nou waarom je je ogen sluit tijdens het zoenen

Je voelt de spanning tussen jullie. Je bent klaar om hem te zoenen. Je leunt naar voren, doet je ogen dicht en doet je mond een klein beetje open. Maar, waarom doen we eigenlijk onze ogen dicht? Wat is de reden dat we onze zintuigen de boel over laten nemen? Terwijl degene die voor je staat juist zo visueel stimulerend is.

Voelen zonder te kijken

Je kunt wegzwijmelen door een goede zoen. Al je zintuigen staan op scherp, behalve je zicht. Je kijkt niet naar degene die je zo graag wilt zoenen. Je voelt met je mond en met je handen. Het is een natuurlijk fenomeen, niet iets wat is aangeleerd. We doen het tenslotte allemaal. En hier is een reden voor.

Het niet-kijken is de reden dat zoenen zo intens is. Kijken is namelijk zo afleidend, dat het de sensatie van zoenen vermindert. Dit is onderzocht door psychologen Polly Dalton en Sandra Murphy. Zij hebben een groep mensen onderzocht op visuele en fysieke stimulans. Het brein kan het fysieke niet volledig ervaren tegelijk met het visuele.

Zintuigen op scherp

De onderzoekers gaven de respondenten een apparaatje dat subtiel vibreerde. Zij werden gevraagd deze in de hand te houden, terwijl zij de taak kregen om zowel visueel als fysiek naar letters te zoeken. Wanneer zij hun ogen open hielden, was de vibratie minder sterk te voelen dan wanneer de respondenten hun ogen dicht hadden. De sterkte van de vibratie was hetzelfde bij beide oefeningen.

Zo zie je maar, de natuur zorgt ervoor dat zoenen zo intens mogelijk is. Zonder dat jij erover na hoeft te denken. Zoek maar snel een lekkere vent om het mee te testen.

LEES OOK: Liefde A-Z: waarom zoenen zoveel intiemer is dan seks
large-31-770x462

Reageer op artikel:
Dít is nou waarom je je ogen sluit tijdens het zoenen
Sluiten