Travel 16 apr 2016 Omani McDaniels

Dit is nou waarom vrouwen zoveel inpakken als ze op reis gaan

Een koffer inpakken is voor vrouwen heel anders dan voor mannen. Mannen gooien op het laatste moment wat shirts en broeken in hun koffer en roepen dat ze klaar zijn, waardoor ze altijd te weinig meenemen. Vrouwen nemen zoveel mee, dat ze regelmatig ongedragen kleding mee terug nemen.

Als vrouw wil je opties

Je kunt helaas niet in de toekomst kijken, waardoor je bijna verplicht bent om opties voor alle mogelijke situaties mee te nemen. Je hebt een optie nodig voor goed weer, voor slecht weer, voor uitgaan, voor zwemmen, voor toerist spelen, om chique te gaan eten en ga zo maar door. En dan hebben we het nog maar over de kleding. Naast de kleding wil je genoeg schoenen bij je hebben, voor het geval je lang gaat wandelen of naar een club gaat en slippers voor als je naar het strand gaat. Je bereidt je voor op alle mogelijke situaties.

Er is een onderzoek uitgevoerd door travelsupermarket.com, waaruit is gebleken dat de gemiddelde vrouw twaalf slipjes mee op reis neemt, voor een vakantie van twee weken. Mannen daarentegen nemen gemiddeld acht onderbroeken mee. Vrouwen nemen gemiddeld vier paar schoenen mee, terwijl mannen hun hele vakantie op dezelfde schoenen blijven rondlopen.

inpakken

Inpakken voor langer dan je reis

Het onderzoek heeft geconcludeerd dat je als vrouw niet alleen opties wil hebben voor alle gelegenheden. Als vrouw pak je in voor gemiddeld een week langer, dan dat je van plan bent te blijven. Uit dit onderzoek is ook naar voren gekomen dat vrouwen gemiddeld eerder inpakken, dan mannen.

Als vrouw wil je graag zo voorbereid mogelijk zijn. Waarom heb je anders in je dagelijks leven zo’n grote tas bij je? Je wilt niet voor verrassingen komen te staan, waardoor je zorgt dat je voorbereid bent. Boyscouts in Amerika hebben een motto: Always be prepared. Klinkt verstandig, maar wij durven te wedden dat een van hun moeders dat motto bedacht heeft.

LEES OOK: 4 x waarom je aan reizen veel meer hebt dan aan een boyfriend

Reageer op artikel:
Dit is nou waarom vrouwen zoveel inpakken als ze op reis gaan
Sluiten