Dit is précies hoe ieder dronken avondje met je beste vriendin verloopt

Het allerleukste is een avondje flink doorzakken met je beste vriendin. Soms is het gepland, soms alles behalve gepland. Maar ook deze avonden zijn vaak avonden om níet te vergeten. En dit is hoe dat meestal gaat:

1. “Ik ga vanavond rustig aan doen”

Soms zit je al vanaf woensdag te wachten tot het écht zover is. Het is vrijdag, de vrijdagmiddag borrel begint en je weet van jezelf dat jij morgen écht heel erg veel hoofdpijn hebt. Maar er zijn ook vaak momenten dat er een rustige vrijdag avond op de planning staat. Een paar wijntjes en morgen een frisse dag. Totdat zij voor de deur staat. Ach, misschien toch een paar wijntjes?

2. “Ik ben al best een beetje teut”

Zoals gewoonlijk smaakt de wijn je veel te goed. Je hebt een lange werkweek gehad en eigenlijk vind je dat je een paar glaasjes zéker verdiend. Zij moedigt jou natuurlijk ontzettend aan, want ze weet dat je alles behalve een ruggengraat hebt. Zij is natuurlijk wel naar jou toe gekomen met een missie. Ze blijft je glas maar bijschenken en je realiseert je dat je al best wel tipsy bent.

3. “Laten we gewoon gaan”

De ruggengraat begint weer te spreken en je merkt dat je beste vriendin je steeds meer aan het overhalen is om misschien toch nog eventjes een kijkje te gaan nemen in de stad. ‘Wanneer het niet gezellig is, gaan we gewoon naar huis.’ Jaja, jij weet ook wel dat dit niet zo is. Wanneer je met háár de stad in gaat weet je sowieso dat het mis gaat.

4. “Zal hij er ook zijn?”

Voordat je de deur uitloopt check je nog een keer je outfit. Misschien kom je hem wel tegen. Je weet het maar nooit, maar je checkt het de hele avond.

5. “Shots, shots, shots”

Daar sta je dan, met je goede gedrag en het idee dat je vanavond rustig aan ging doen. Na de hoeveelheid flessen wijn die thuis al naar binnen zijn gewerkt en de nodige gin tonics, sta je al een beetje te tollen op je benen. Wanneer jouw beste vriendin over shots begint, zeg jij écht geen nee. Je bent nu toch al bezig.

6. “Vriendinnen maken”

Hoe kan het toch dat jullie áltijd vriendinnen maken met meisjes? Eigenlijk weet je het al, jullie zijn gewoon héél erg vriendelijk, toegankelijk en natuurlijk gezellig. Logisch natuurlijk. Waar jullie eerst het ene meisje aan het uitlachen waren omdat ze een belachelijke hairdo had, staan jullie nu opeens shotjes met ze weg te tikken. Nu blijken de meisjes ook nog eens vrienden te zijn met de DJ. Nou, dat is nou leuk. Jullie verplaatsen je natuurlijk van de dansvloer naar de dj booth. Nu kunnen jullie swingen op nummers die jullie écht leuk vinden.

7. “Hééél erg dronken”

Van een avondje rustig aan doen is écht niets meer over. Je beste vriendin en jij geven elkaar liefdesverklaringen., halen oude herinneringen op en staan even stil bij het moment hóe goed jullie vriendschap wel niet is. Foto’s worden gemaakt van alle objecten om jullie heen en er worden zelfs mobile uploads gedaan. Daarnaast geeft zij even toe dat het haar missie was om jou hier te krijgen. Het boefje. Maar goed, jullie hebben wel een héle gezellige avond.

8. “Vind ik dit drankje nog lekker”

Het moment nadert dat jullie je eigenlijk realiseren dat er veel te veel is gedronken. Het drank tempo zit echt wel een stukje lager en je vraagt je af of je het drankje eigenlijk nog wel lekker vindt? Weet je morgen nog wat je allemaal hebt gedronken? Hmm..

9. Het telefoontje

Gisteravond waren jullie nóg zo blij met elkaar. Maar dan word je wakker. Met bijna geen stem, een hamer die elke keer maar op je hoofd blijft slaan en een lege portemonnee denk jij terug aan deze avond. Je belt je beste vriendinnetje op en die heeft précies hetzelfde. Máár het was wel een hele leuke avond en die kan je met niemand anders hebben dan met haar.

LEES OOK: Oef: deze katers hebben we allemaal wel eens doorstaan

Reageer op artikel:
Dit is précies hoe ieder dronken avondje met je beste vriendin verloopt
Sluiten