6 x wat iedereen herkent die geen balgevoel heeft

Ben jij zo iemand die denkt: help een bal!, in plaats van 'yay, daar kunnen we een spel mee spelen'? Kun je totaal niet gooien en al he-le-maal niet vangen? Tja, dan is je balgevoel niet erg sterk ontwikkeld en dan zul je deze punten ongetwijfeld herkennen.

1. Je werd altijd als laatste gekozen tijdens de gymles

Zelfs je beste vriendinnen riepen niet jouw naam, want winnen met tref-, slag- of honkbal was stiekem toch best belangrijk voor ze. Lekker dan. Je belandde standaard in het kneusjesteam, met de ergste nerds van de klas. Wat je wel best vond, omdat je dan niet meer de allerslechtste uit het team was, maar toch.

2. Als iemand iets naar je gooit, mis je standaard

Sleutels, M&M’s, you name it en jij vangt het niet. Als iemand roept ‘vang’ dan krimp jij al een beetje in elkaar. Want de kans dat je gaat vangen is klein en dat is voor de ander dan weer hilarisch. Vaak is het enige wat je doet als iemand iets in je richting werpt trouwens je gezicht beschermen. Hallo, straks doet het pijn.

3. Je verzint smoesjes als er een balspel dreigt plaats te vinden

Tijdens familieweekenden, bedrijfsuitjes of als je op je neefjes en nichtjes past: er zijn genoeg gelegenheden waar er tegenwoordig een bal om de hoek komt kijken. Of het nou volleybal of voetbal is, jij vindt het helemaal niets. Je hebt spontaan last van je enkel, voelt je niet lekker of moet inééns met spoed iets voor je werk opzoeken op je laptop.

4. Zelfs tennis is niet voor jou weggelegd

Oh, je hebt het geprobeerd. Je hebt wat uurtjes op de baan gestaan met een tennisleraar die steeds minder geduld had. Met mede-tennissers die diep zuchtten als ze hoorden dat ze een rally met jou moesten oefenen. Want zelfs de makkelijkste ballen miste jij. Dan sloeg je wat met je racket in het luchtledige. En na de les wilde je maar drie dingen. Eén: heel veel wijn drinken. Twee: je verstoppen onder een dekbed. En drie: nooit meer terugkeren naar de court.

5. Je zou best op een teamsport willen

Om nieuwe mensen te ontmoeten, waarmee je in de kroeg kunt hangen, biertjes mee kunt drinken en slap tegenaan kunt ouwehoeren. Want ja, dat is toch het aspect van een teamsport dat je het meeste aanspreekt. De vraag is echter: bestaat er een teamsport zonder bal? Misschien estafettelopen?

6. Inmiddels weet je dat het niet erg is om geen balgevoel te hebben

Want de gymlessen zijn verleden tijd. En je hebt vriendinnen om je heen verzameld die ook graag kletsen, films kijken, wijntjes drinken en chocolade met je eten. En als je weer eens iets mist als iemand iets naar je toe gooit, kunnen jullie er samen om lachen.

LEES OOK: Ha! Het is niet jouw schuld als je een hekel hebt aan sporten
asportief

Reageer op artikel:
6 x wat iedereen herkent die geen balgevoel heeft
Sluiten