Dit is waarom al dat eten en drinken rondom de feestdagen je écht een gelukkiger mens maakt

Elke dag wel een etentje, drankje of je bent thuis lekker aan het koken. Nét iets vaker dan normaal schenk je dat extra glas rode wijn in. En dan zijn we ook nog eens in de feestdagen tijd belandt, wéér eindeloos eten en drinken. Maar voel je absoluut niet schuldig, eten en drinken maakt je gelukkiger dan ooit.

Het brengt gezelligheid met zich mee

Eten en drinken brengt ongelooflijk veel gezelligheid met zich mee. Eten verbindt mensen met elkaar. Je leert door het eten van verschillende keukens andere culturen kennen en dit zorgt voor ongekend veel gezelligheid. Daarnaast is eten -of het nou ontbijt, lunch of avondeten is- ook een stukje intimiteit. Wanneer je samen eet kun je de dag doorspreken, tijd nemen om te vragen hoe het met de ander gaat of gewoon even keihard lachen. Daarnaast is het ook gewoon fantastisch om over eten te praten. Het schept een band.

De kerstdagen zouden anders niet zo gezellig zijn

Wanneer je aan kerst denkt, denk je ook snel aan eten. De kerstdagen draaien om het gezellig dineren en drinken met elkaar. Een grote versierde tafel, kaarsjes op tafel en natuurlijk wat glitters. Wanneer je met z’n allen aan tafel gaat zitten wordt er heerlijk gegeten, veel gekletst en nagetafeld, het eten is nooit op. Kerst zonder eten en drinken zou gewoonweg geen kerst zijn.

Wijn maakt je blij

Ach, wat kunnen wij vrouwen blij worden van een lekker glas wijn. We kunnen genieten van een goed glas bij het eten, een flesje bij de borrel of gewoon op een terrasje bij mooi weer. Wijn is altijd een goed idee. Is er iemand verdrietig? Kom aan met een fles wijn. Een cadeau nodig? Geef een fles wijn. Is er eigenlijk helemaal niets te vieren, geef alsnog een fles wijn cadeau. Heb je een drukke dag op werk gehad? Kom bij met een wijntje op de bank. Onder het genot van een wijntje komen gesprekken al snel op gang. Geniet.

De leukste gesprekken ontstaan aan de eettafel

Je kunt niet ontkennen dat de leukste avonden, de avonden zijn dat je nergens heen hoeft en onder het genot van een heerlijke maaltijd en een glas wijn rond de tafel zit. Daar vinden dan ook de allerleukste en diepste gesprekken plaats. Je hoeft helemaal niet de kroeg in, want de gezelligheid is al thuis. Die ene tafel waar alles aan gebeurt, is dichterbij dan je denkt. Wie weet zit je er op dit moment zelfs aan. Die tafel zal je nooit teleurstellen.

Kortom: blijf eten en drinken. Het maakt je happy, je hebt er goede gesprekken door en het maakt je leven compleet. Schenk dat ene glaasje wijn nog een keer in en neem dat extra toastje met kaas. En voel je er vooral niet schuldig over. Cheers.

LEES OOK: Wat?! Fastfood is blijkbaar gezonder dan uit eten gaan

Reageer op artikel:
Dit is waarom al dat eten en drinken rondom de feestdagen je écht een gelukkiger mens maakt
Sluiten