Lotte Nijborg
Lotte Nijborg Love 23 dec 2016

Dit is waarom een break-up tijdens de feestdagen écht niet zo erg is als het lijkt

Daar zit je dan op de bank, alleen, verlaten, verslagen. Je relatie is over nét voor de feestdagen beginnen. Terwijl je vriendinnen in de stad zijn om cadeautjes voor vriendlief te kopen zit jij thuis en voel je je diep ellendig. Waarom moest je relatie nou net rond deze tijd van het jaar over gaan?

Laten we allereerst duidelijk maken dat er nóóit een goed tijdstip zal zijn om met een gebroken hart op de bank te zitten. Als het de feestdagen niet zijn, is het wel je verjaardag. En als het je verjaardag niet is, is het wel de promotie op je werk die je in je uppie moet vieren bij gebrek aan gezelschap.

Tijdens de feestdagen kan een break-up echter nog heftiger aanvoelen. In de tijd waarin iedereen samen komt, liefde deelt, dingen voor elkaar doet, voel jij je eenzaam en doodongelukkig. En dat is ook niet zo gek. Afstand doen van liefde zal nooit gemakkelijk zijn. Maar waar je nu denkt dat deze break-up de ergste timing ooit heeft, zullen wij je precies uitleggen waarom dat niet zo is.

Het is de tijd van het jaar waarop iedereen elkaar opzoekt

Elf maanden lang is iedereen druk met zijn eigen dingen. Studie, werk, liefde, vrienden, etentjes, uitgaan, winkelen, administratie, het huis schoonmaken of de was doen. Iedere keer kost het moeite om af te spreken met een groep vriendinnen en zelfs je beste vriendin zie je maar één keer in de week.

Maar december is een maand waarop geliefdes elkaar opzoeken. In de dagen dat je vrij bent is er juist tijd voor familie, gezelligheid, samenzijn, lekker eten samen, dagenlang doorbrengen onder de kerstboom en ga zo maar door. Het is de tijd dat je juist niet alleen hoeft te zijn omdat iedereen erop rekent dat je langskomt. Zo ben je nooit alleen.

En dan hebben we het nog niet eens over Oud & Nieuw waarop er volop feestjes zijn. Iedereen is in de uitgaansmodus en niemand zit thuis. Reden genoeg om feestje na feestje af te lopen en eens flink los te gaan.

Er is altijd wat te doen

Rondom Kerstmis is er altijd van alles te doen. Er zijn kerstmarkten, er worden borrels gegeven, je kunt dagenlang spenderen aan het uitzoeken van recepten, uren in de stad ronddwalen op zoek naar de perfecte kadootjes en natuurlijk de meeste foute kersttruien bestellen. Je agenda zit vol, met sociale activiteiten maar ook dingen die jij nog moét afronden voor het nieuwe jaar aanbreekt.

Daardoor heb je afleiding genoeg. Er is helemaal geen tijd om aan je gebroken relatie te denken. Er is geen tijd om zielig op de bank te gaan zitten of een flink potje te huilen in bed. Je hebt een doel voor de komende dagen en dat houd je op de been. Hoe dan ook.

Eten maakt alles goed

Oh al dat lekkere eten. Dagenlang mag jij je tegoed doen aan de meest fantastische creaties. Wees eerlijk, iedereen slooft zich uit tijdens kerst. De meest lekkere voorgerechtjes, de meest fantastische hoofdgerechtjes en natuurlijk spectaculaire toetjes belanden in jouw maag. En dat geeft je hoe dan ook een gelukszalig gevoel. Want dat is wat eten met je doet, toch?

En natuurlijk de wijn die erbij geschonken wordt

Reden genoeg om nog een glas in te schenken. En als ‘ie leeg is nog één. Een betere kans krijg je niet. En champagne op Oud & Nieuw is de kerst op de taart. Cheers darling.

Kortom, in plaats van te denken dat een break-up niet dramatischer kan dan tijdens de feestdagen, zie het als een zegen. Ga naar feestjes, etentjes en borrels en zie hoe de afleiding je goed zal doen. Wat is er nu beter? Je volstoppen met liefde en heerlijkheden en een verstandige keuze hebben gemaakt, of wakker worden op 1 januari en bedenken dat je in een ongelukkige relatie verkeerd?

Reageer op artikel:
Dit is waarom een break-up tijdens de feestdagen écht niet zo erg is als het lijkt
Sluiten