Yasmine Esser
Yasmine Esser Love 27 mrt 2016

Dit is waarom een koffiedate écht succesvoller is dan alle ander dates

Het klinkt misschien een beetje suf, een koffiedate. Maar misschien is het tóch wel een goed idee om samen een warm drankje te drinken en geen ijs te eten of te gaan schaatsen. Althans, de wetenschap zegt dat je crush dan eerder verliefde gevoelens voor je krijgt.

John Bargh, een psycholoog van de Amerikaanse universiteit Yale, deed onderzoek naar warme drankjes. Hij liet proefpersonen warme en koude drankjes vasthouden. Vervolgens beoordeelden de deelnemers of iemand anders een warm of een koud persoon was.

Je raadt het misschien al: als je een warm drankje in je handen hebt, beoordeel je anderen als hartelijker, vrijgeviger, zorgzamer en warmer.

Misschien is het om dezelfde reden dat een bad zo heerlijk voelt als je een slechte dag hebt gehad. En dat een kop thee je een moment van rust geeft. Er is namelijk een verband, zo ontdekte John Bargh, tussen psychologische warmte en fysieke warmte.

Neem je date mee naar een koffietentje

Koffie op een eerste afspraakje kan er daarom voor zorgen dat jij en je date je meer verbonden voelen met elkaar, dan wanneer je samen ijs zou gaan eten, of een koud biertje zouden drinken.

Toch handig om te weten, of niet dan?

LEES OOK: Liefde overwint alles: ‘Mijn grote liefde woont 6000 kilometer hier vandaan’

Reageer op artikel:
Dit is waarom een koffiedate écht succesvoller is dan alle ander dates
Sluiten