Dit is waarom goede vrienden net zo belangrijk zijn als je dagelijkse portie lichaamsbeweging

Hm, is het je weer niet gelukt naar de sportschool te gaan? Niet getreurd, wanneer je wel iets sociaals hebt gedaan met je besties. Onderzoek wijst namelijk uit dat vrienden nét zo belangrijk en gezond voor je zijn als je dagelijkse portie lichaamsbeweging.

Onderzoek van Universiteit van North Carolina wijst namelijk uit dat het hebben van goede en hechte vriendschappen belangrijker voor ons is dan we denken. In feite komt het zelfs overeen met het krijgen van voldoende beweging.

Sociaal bezig zijn is ontzettend belangrijk. De onderzoekers geven aan dat iemand die weinig sociaal contact heeft, sneller overgewicht en andere gezondheidsproblemen heeft. Je staat lekkerder in het leven wanneer je een grote groep vrienden om je heen hebt en dit zorgt ook dat je lichaam goed en gezond werkt.

Kortom: voel je niet schuldig wanneer je niet bent gaan sporten. Af en toe afspreken met je vrienden in plaats van zweten in de sportschool is hartstikke goed voor je. Geniet en wees blij met de vrienden die je om je heen hebt. Ze zijn er nu, maar je weet dat ze er eigenlijk voor altijd zullen zijn.

LEES OOK: Onderzoek bewijst: hoe meer vrienden je hebt, hoe langer je leeft

Reageer op artikel:
Dit is waarom goede vrienden net zo belangrijk zijn als je dagelijkse portie lichaamsbeweging
Sluiten