Dit is waarom het een uitermate goed idee is om naar zielige liedjes te luisteren als je verdrietig bent

Af en toe kun je zó vreselijk veel medelijden met jezelf hebben. Je weet totaal niet wat je met jezelf aan moet. Waar jij zin in hebt: luisteren naar zielige liedjes en je huis vandaag niet uitkomen. En dat idee is helemaal zo gek nog niet blijkt uit onderzoek.

Het blijkt namelijk dat muziek je humeur een hele andere draai kan geven. Zonder dat je het misschien beseft, kan een muziekje je doen denken aan bepaalde herinneringen die speciaal voor je zijn.

Je haalt herinneringen op door het beluisteren van een bepaald liedje. Wie was je toen je dit nummer voor het eerst hoorde? Waar ben je nu? Het laat je nadenken over het nummer en laat je inzien welke uitdagingen je bent aangegaan en hoe sterk je daar misschien uit bent gekomen.

Zielige liedjes luisteren

De tekst van een liedje speelt daarin een héle grote rol. Neem bijvoorbeeld een zielig liedje. Jij kunt je als luisteraar inleven in wat de zanger of zangeres vertelt. Maar je kunt ook inzien dat jij dezelfde ervaring hebt. Denk aan een onbeantwoorde liefde of het verliezen van een dierbare.

Wanneer er niemand in de buurt is die je op dat moment kan troosten is het horen van iemand anders zijn stem iets waar je blij van wordt. Door middel van het delen van verdriet in een liedje, krijg je een fijner gevoel.

Zit je volgende keer weer even in de put? Jij hebt niet altijd iemand nodig die je troost. Kies gewoon het goede nummer.

LEES OOK: Oh yeah! Winkelen helpt écht als je in de put zit

Reageer op artikel:
Dit is waarom het een uitermate goed idee is om naar zielige liedjes te luisteren als je verdrietig bent
Sluiten