Yasmine Esser
Yasmine Esser Love 2 dec 2016

Dit is waarom je de man die je hart brak dankbaar mag zijn

We hebben allemaal wel een man die ons hart heeft gebroken. Die het heeft vermorzeld door er keihard op te staan. Een man die er voor zorgde dat je nog lang na de break-up in een dal zat en geen andere man wilde dan die ene. Maar die man ben je diep van binnen ook dankbaar. Want hij heeft je laten gaan.

Alles aan hem was speciaal. De eerste keer dat je hem zag werd je al naar hem toegetrokken. Zijn ondeugende ogen. De lachrimpeltjes als hij grijnsde. Zijn zelfverzekerde houding. Je deed alles om zo onopvallend mogelijk in zijn buurt te zijn.

De connectie die jullie hadden was buitengewoon. Jullie lachten. Plaagden. En als hij je aanraakte leek het of zijn vingers geladen waren met elektriciteit. Dit was iets wat je nog nooit eerder zo had gevoeld.

Je verstand zei misschien dat je moest oppassen. Dat je afstand moest houden. Maar je hart, je lichaam, wilde alleen maar bij hem zijn. Je ging dwars tegen je eigen advies in en je gaf je helemaal over aan hem en aan het gevoel dat hij bij je teweeg bracht.

Je tijd met hem was alsof je keihard tegen een berg oprende en je dan samen naar beneden liet rollen. Je stortte je erin met volle overgave en je kon je niet meer voorstellen dat je ooit zonder hem je leven had geleefd. Het leek of je al die jaren had geslapen. En dat je door hem pas zag hoe mooi de wereld echt was. Je zag dingen, je beleefde dingen, je proefde dingen die je nog nooit eerder had meegemaakt.

Maar zo stormachtig als het begon, zo hield het ook weer op. Het was de verkeerde timing. Hij voelde het toch niet genoeg. Hij was er niet klaar voor. Hij was eerlijk doch genadeloos. En het was alsof hij je neerstak.

Het is beter zo

Het was niet makkelijk om over hem heen te komen. En eerlijk gezegd duurde het veel langer dan je wilde. Maar nu je terugkijkt weet je dat hij niet de man voor je was.

Je weet nu dat je een man verdient die zich ook helemaal aan jou geeft.

Beschikbaar zijn voor de juiste man

Je weet nu dat je beter af bent zonder hem.

Je weet nu dat je hem dankbaar bent. Want hij heeft je laten gaan.

Hij wist dat hij niet de juiste was voor jou. Dat jullie niet voor elkaar gemaakt waren. En hij koos er voor om niet met jou door te gaan. Hij wist dat hij je pijn deed. En zelfs als hij niet wist hoe godsgruwelijk veel pijn hij je deed, dan nog mag je hem dankbaar zijn. Want hij liet je gaan.

Hij liet je gaan terwijl hij ook door had kunnen sukkelen. Hij had bij je kunnen blijven en dan zou je ongelukkig worden. Hij had vreemd kunnen gaan. Hij had de relatie kunnen laten verwateren tot je zo onzeker was geworden, dat je niet meer in de liefde en in jezelf geloofde. Hij had bij je kunnen blijven, maar dan ontnam hij je de kans om een andere man te ontmoeten.

Hij wist dat het beter was. En ook al was het vreselijk en ook al deed hij het misschien niet heel tactisch, achteraf weet je dat hij de juiste keuze maakte.

Misschien denk je nog met weemoed terug aan jullie tijd. Misschien verlang je nu, nu het winter is en de feestdagen er aan komen, wel meer dan ooit naar hem.

Maar kijk vooruit. Naar de toekomst die helemaal open ligt. Je kunt doen wat je wilt. Met wie je wilt. En als je wel terugkijkt, wees dan dankbaar. Door hem is er ruimte voor de man die je wel gelukkig gaat maken.

Misschien wil je dit ook lezen: Als je het niet meer ziet zitten om single te zijn, lees dan dit

Reageer op artikel:
Dit is waarom je de man die je hart brak dankbaar mag zijn
Sluiten