Dit is waarom je van koffie slimmer, gezonder en blijer wordt

Ben je het helemaal zat dat mensen continu tegen je zeggen, hoe slecht koffie wel niet voor je is? Je kunt ze het tegendeel bewijzen, koffie blijkt toch niet zo slecht voor je te zijn. Het helpt je tijdens een vroege ochtend nét even wat scherper te zijn. Maar zo zijn er nog veel meer redenen, waarom je dat ene kopje koffie zeker niet moet laten staan.

De geur is heerlijk

Koffiebonen zijn voor menig koffieliefhebber precies de geur die zorgt voor een goed begin van de dag. Alleen al de geur van de verse bonen, die vervolgens ontplooien tot een heerlijk kopje koffie. Kom op, daar wordt iedereen toch happy van?

Van koffie word je blij

Niet alleen word je blij van de geur van de koffie. De koffie zelf maakt je ook blij. Dit komt doordat je hersenen een extra boost krijgen, waardoor je alerter en zelfverzekerder wordt.

Mindere kans op huidkanker

Uit onderzoek van de New York Times, blijkt dat koffiedrinkers ook minder kans hebben op huidkanker. Hoe meer koffie er werd gedronken, hoe lager het risico bleek te zijn.

Gezonde hersenen

Door het drinken van koffie blijven je hersenen gezond. Zo blijkt uit onderzoek, dat koffiedrinkers minder kans hebben op het krijgen van Alzheimer.

Intelligent

Naast dat koffie je wakker houdt en ervoor zorgt dat je scherper bent, word je er ook nog eens slim van. Het zorgt ervoor dat je hersenen snel en efficiënt te werk gaan. Ideaal dus.

Hulp tegen hoofdpijn

Last van hoofdpijn maar geen aspirine in de buurt? Een kopje koffie kan je ook daarbij helpen. De cafeïne zorgt namelijk voor een vernauwing van de bloedvaten waardoor je hoofdpijn zal verdwijnen.

Weinig calorieën

Wanneer je aan de haal gaat met cappuccino’s, frappuciono’s of wanneer je veel melk en suiker in je koffie stopt, bevat het teveel calorieën. Maar wanneer je het gewoon bij een zwart kopje koffie houdt, dan zit je hartstikke goed en bevat je kopje koffie weinig calorieën.

Kortom, blijf lekker koffie drinken. Naast het feit dat het je slimmer, gelukkiger en intelligenter maakt past het ook gewoon bij een gezonde levensstijl.

LEES OOK: 7 x waarom we hopeloos zouden zijn zonder koffie

Reageer op artikel:
Dit is waarom je van koffie slimmer, gezonder en blijer wordt
Sluiten