Yasmine Esser
Yasmine Esser Body & Mind 22 maart 2016

Dit is waarom je zónder moeite afvalt in de lente

De dagen worden langer, je ziet lammetjes in de wei en nog even en de prachtige, roze Magnoliabomen kondigen weer aan dat de lente écht is aangebroken. Het lijkt wel of de hele natuur losbreekt in levensvreugde. Het is lente en dat is heerlijk. En om het nog mooier te maken: in shape komen gaat nu een stuk gemakkelijker.

Ja, zelfs zonder dat je er bewust je hele leven voor om hoeft te gooien, raak je gemakkelijker een paar kilootjes kwijt.

Je bent actiever

Je neemt weer de fiets naar je werk, naar de stad of naar je vriendinnen. Je maakt eindelijk die lange strandwandeling met je lover. En – ja, het is een wonder – het gaat kriebelen om weer eens die hardloopschoenen uit de kast te trekken.

Je spreekt vaker af dan dat je voor de tv zit

Oké, die afspraakjes zijn vaak in pizzeria’s, all you van eat sushi-restaurants of koffietentjes waar ze overheerlijke cheesecakes hebben, maar je ligt in ieder geval niet op de bank. Want als je op de bank ligt, schuif je vaak ongemerkt veel meer eten naar binnen dan je je had voorgenomen. Bovendien spreek je ook vaker af om weer te gaan bootcampen of samen naar de sportschool te gaan, dat scheelt ook weer.

Je hebt minder behoefte aan zware maaltijden

Deeg, brood, stamppot, pasta, heerlijk, maar je hebt er gewoon even helemaal geen trek in. Die zware, warme, vullende maaltijden zijn heerlijk als comfort food in de koude winter, maar in de lente heb je gewoon veel meer zin in soepjes en salades. En dat is net een stukje gezonder.

Je winterdepressie is eindelijk voorbij

De eerste zonnestralen, het kwik stijgt, de dagen zijn langer en je winterdepressie lijkt net als die donkere periode, eindelijk voorbij. Hierdoor zit je lekkerder in je vel. Én die eetbuien die je soms had door je sombere stemming, verdwijnen ook. Waardoor je weer lekkerder in je vel zit, waardoor je nog minder de behoefte hebt aan emo-eten. Het is een vicieuze cirkel.

Je bent gemotiveerder om gezond te eten

Let’s face it, die zomer zit er nu toch wel verdacht snel aan te komen en ook al ben je tevreden met wie je bent en hoe je er uit ziet, dat zorgt toch wel voor een beetje stress. Want nét dat beter strakker, is stiekem waar we allemaal naar streven. Positief puntje daaraan: je bent gemotiveerder om gezond te leven. Die frietjes laat je nu veel makkelijker staan en dat gebak wijs je ook eenvoudiger af. In plaats daarvan ben je nu ineens vastbesloten om – schrik niet – groentes te eten. Waar bikinivrees al niet goed voor is.

LEES OOK: Eindelijk antwoord: dit is waarom je geen honger meer hebt na het koken

Reageer op artikel:
Dit is waarom je zónder moeite afvalt in de lente
Sluiten