Yasmine Esser
Yasmine Esser Life 21 mei 2016

Dit is waarom jij al heel succesvol bent in het leven

Op Instagram en Facebook worden de fitgirls en succesvolle meiden je om je oren gegooid. Met enige jaloezie kijk je naar hun fabulous leven vol reisjes, fantastische banen en strakke lichamen. Maar weet je wat, je hoeft daar helemaal niet onzeker over te zijn. Want jij hebt het juist hartstikke goed voor elkaar in je leven.

Je hebt een baan

Stop met kijken naar de overdreven succesvolle mensen, want er zijn zat leeftijdsgenoten die net zijn begonnen aan hun vierde studie omdat ze niet weten wat ze eigenlijk willen. Maar jij hebt gestudeerd en je hébt een baan. Waarschijnlijk is het niet je droombaan, maar dat is oké. Je kunt nooit beginnen met je droombaan. Je doet ervaring op, verdient geld en zult uiteindelijk groeien.

Je hebt geld

Om je rekeningen op tijd te betalen én om leuke dingen te doen. Af en toe een hapje eten in de stad, feestje hier, feestje daar, terrasjes, bioscoopbezoeken, concerten. Je kunt het je permiteren en hoe heerlijk is dat?

Je eet gezond, soort van

Je kunt in ieder geval koken met verse groente. En je koopt ook vaak fruit. De dagen dat je tosti’s en kant-en-klaar maaltijden als avondeten at, zijn grotendeels voorbij. Goed, je vindt het heerlijk om ergens een hapje te eten met je vriendinnen of lover samen met patat, pizza en wijn, maar je weet wel wat een gezonde levensstijl is en je streeft er naar zonder dat je moeder je er op hoeft te wijzen. En dat is al heel wat waard.

Je hebt een dak boven je hoofd

En het is niet het dak van je ouders. Je woont ergens en je betaalt zelf de vaste lasten.

Je bent minder onzeker

Sommige onzekerheden zullen nooit overgaan. Misschien dacht je tien jaar geleden ‘als ik later groot ben, dan ben ik daar niet meer onzeker over’. Maar guess what, niet alle onzekerheden gaan weg. Toch ben je minder onzeker dan vroeger. Al is het alleen al omdat je weet dat iedereen haar onzekerheden heeft. Bovendien kan het je allemaal veel minder schelen wat andere mensen over je denken. En dat is best lekker.

Je hebt mensen om je heen waar je van houdt

Vriendinnen, familie. Om je heen heb je mensen verzameld die je dierbaar zijn. Je bent rijk in vriendschappen.

Je hebt plannen voor de toekomst

Ooit wil je nog die reis maken naar Australië, Japan of Zuid-Amerika. Je wilt je droombaan bemachtigen. Je wilt samenwonen, trouwen, kinderen krijgen. En het hoeft niet per se in die volgorde, maar je weet dat je het wilt.

LEES OOK: Deze 11 typische dingen doe je alléén in de ochtend

Reageer op artikel:
Dit is waarom jij al heel succesvol bent in het leven
Sluiten