Dit is waarom meisjes met tattoo’s niets moeten aantrekken van mensen die oordelen

Tattoo's zijn ruig. Tenminste dat is het imago dat ze door de jaren heen hebben gekregen. Als men denkt aan een getatoeëerd meisje, is het beeld al snel iemand met weinig kleding, grote borsten, meerdere piercings en veel grote tattoo's.

Niet dat dit type meisje niet bestaat, maar dat is wel het eerste beeld dat de meeste mensen hebben als zij denken aan meisjes met tattoo’s. Toch bestaan er heel veel meisjes buiten het stereotyperende beeld dat de meesten hebben.

Een vorm van zelfexpressie

Tattoo’s zijn niet meer zo taboe als dat zij voorheen waren. Vooral in grote steden hebben veel mensen tattoo’s. Toch wordt het mensen afgeraden tattoo’s te nemen op zichtbare plekken, uit angst dat zij meer moeite zullen hebben met het vinden van een baan. Terwijl het een vorm van zelfexpressie is, net als kleding. Het zou vreemd zijn als iemand tegen je zei dat ze je trui niet mooi vindt en of je het even wil verbergen.

Het hebben van tattoo’s staat niet gelijk aan hoe intelligent je bent of hoe getalenteerd. Toch hebben tattoo’s een bepaald imago en de dragers ervan daarmee ook. Veel tattoo’s van mensen zijn niet zichtbaar, maar de mensen met zichtbare tattoo’s krijgen al snel met oordelen te maken. Er wordt gedacht dat je niet deugt of dat je van een lagere sociale klasse komt. De eerste indruk die je maakt is rebels en wild. Maar het enige wat het hebben van tattoo’s over je persoonlijkheid zegt, is dat je vrij van geest bent.

tattoo

Tattoo’s zijn kunst op je lijf

Er wordt vanuit gegaan dat tattoo’s altijd een betekenis hebben. Hoewel dit in vele gevallen waar is, is het niet altijd het geval. Soms neem je een tattoo gewoon omdat je het mooi vindt. Het is uiteindelijk kunst dat je op je lichaam draagt. En je wil daar dan ook mee pronken. Je hebt vaak een fortuin betaald om het überhaupt te laten zetten, dan wil je het ook aan de wereld laten zien.

Het hebben van tattoo’s is deel van je persoonlijke expressie. En daarover veroordeelt worden is net zo verkeerd als iemand oordelen op zijn kledingkeuze of haarkleur. Wees wie je wil zijn en laat je nooit tegenhouden door de ongevraagde meningen van anderen. Jij bent perfect zoals je bent met evenveel inkt als je zelf leuk vindt.

Iedere week alles over liefde, seks en relaties in je inbox? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief:

[contact-form-7 id=”122608″ title=”Nieuwsbrief”]

Ps. Sla [email protected] in je adresboek op, anders mis je ons misschien.

Reageer op artikel:
Dit is waarom meisjes met tattoo’s niets moeten aantrekken van mensen die oordelen
Sluiten