Dit is waarom mensen die liever bellen dan appen het allerleukst en spontaanst zijn

Tuurlijk, appen doen we allemaal. Maar als jij zou kunnen kiezen dan bel je liever gewoon even je vriendinnetjes, je moeder, je lover, wie dan ook. En dat maakt jou de allerleukste persoon.

Je bent spontaan en impulsief

Je kunt geen uren wachten met antwoorden aan de telefoon. Als iemand je iets vraagt of een voorstel doet, kun je misschien een paar seconden stil zijn, maar je kunt er geen uren over nadenken of hele afwegingen maken. En juist daarom, houd jij zo van bellen. Het dwingt je om spontaan en impulsief te zijn. En jij vindt het heerlijk als iemand vraagt of je straks een drankje wilt doen. Jij houdt van spontane acties.

Je bent nuchter

Je houdt niet van gedoe. En let’s face it, appen is heel vaak heel veel gedoe. Het kost veel moeite om te typen – vooral als je bijvoorbeeld op de fiets zit of iets anders aan het doen bent, zoals koken – en het duurt lang. Bovendien ontstaan er veel misverstanden tijdens het appen, of bepaalde zinnen of woorden nou gemeen bedoeld zijn. En sarcasme komt al helemaal niet over. Daarom pak jij gewoon liever de telefoon voor waar ‘ie voor bedoeld is: bellen.

Je houdt van kletsen

Ja, zoals net gezegd kun je bellend makkelijker en sneller ter zake komen – ‘óke, we eten broccoli en ik ben er om zeven uur’ – maar ook als je wilt kletsen is bellen volgens jou veel handiger. Je kunt namelijk meteen doorvragen als je vriendin vertelt over haar date. Want ze zei wel dat er niets is gebeurd, maar aan haar stem hoor je heel andere dingen.

Je leeft meer in het moment

Als beller leef je meer in het moment dan een apper. Appen gaat immers altijd door. Je kunt je vriendinnen appen tijdens het etentje met je lover, tijdens een feestje. En dit zorgt ervoor dat je minder opgaat in het moment. Je bent bezig met een berichtje typen en niet met om je heen kijken en genieten. Bellen verstoort natuurlijk ook even de orde, maar het gesprek heeft altijd een duidelijk einde. En daarna ga je weer verder met plezier maken.

Vond je dit artikel leuk? Dan wil je dit misschien ook lezen: Zie je wel! Dít is waarom keihard meezingen in de auto goed is voor je gezondheidsingingcar-770x462

Reageer op artikel:
Dit is waarom mensen die liever bellen dan appen het allerleukst en spontaanst zijn
Sluiten