Yasmine Esser
Yasmine Esser Life 5 sep 2018

Dit is waarom mensen die vloeken aantrekkelijker, zelfverzekerder én meer ontspannen zijn

Als je de trein moet halen, maar je fiets wil niet op slot. Als je net een heel document hebt getypt en je computer vast loopt terwijl je het niet hebt opgeslagen. Als je jezelf pijn doet. Ja, dan wil er nog wel eens een vloek uit je mond ontsnappen. Je hoeft je daar niet meer slecht over te voelen, want het blijkt dat vloeken juist goed voor je is.

Even keihard een verboden woord schreeuwen, voelt lekker dramatisch. En het lucht ook op. Maar soms denk je ook aan je ouders en dat ze je hebben geleerd dat vloeken slecht is. Dan voel je je schuldig over wat je er allemaal hebt uitgegooid.

Je bent aantrekkelijker en zelfverzekerder

Stop met je schuldig voelen. Want mensen die vloeken zijn zelfverzekerder, hotter en hebben minder stress. Wetenschappers van de Keele University in Staffordshire hebben jarenlang de link tussen vloeken en gedrag onderzocht. Doctor Richard Stephens, één van de onderzoekers, zegt tegen the Daily Mail dat je je sterker voelt nadat je hebt gevloekt. Het geeft een gevoel van empowerment en je wordt zelfverzekerder.

Ook best opmerkelijk; mannen vinden het heel opwindend als een vrouw wat vieze woorden in haar mond neemt. Als je tussen de lakens vloekt, oh boy, dan vindt hij je nóg aantrekkelijker.

Je bent ontspannener

Want je kropt je emoties niet op. Wat een verademing is het soms om gewoon heel hard te schreeuwen. Je ontdoet je zelf daarmee van stress en boosheid. Als je jezelf laat gaan, heeft dat een positief effect op je mentale staat. Je maakt dan namelijk minder cortisol, het stresshormoon, aan. Gooi er dus nog maar een paar vloeken uit.

LEES OOK: Dit is waarom dramaqueens het allemaal véél beter voor elkaar hebben

Daily Mail

Reageer op artikel:
Dit is waarom mensen die vloeken aantrekkelijker, zelfverzekerder én meer ontspannen zijn
Sluiten