Yasmine Esser
Yasmine Esser Body & Mind 17 januari 2017

Dit is waarom mensen die vloeken juist het eerlijkst zijn

Anderen keuren het misschien af als jij weer eens strooit met een vloek. Want charmant en netjes is het niet altijd. Maar het lucht wel op en het voelt heerlijk dramatisch. Gelukkig zegt vloeken ook iets goeds over je, namelijk dat jij heel eerlijk bent.

Hell yeah. Je ouders mogen je dan misschien hebben geleerd dat vloeken slecht is. Het betekent juist dat jij hartstikke eerlijk bent. Niemand is zo eerlijk als iemand die wel eens een vloek laat ontsnappen.

Het betekent allemaal dat je zegt wat je denkt en niet wat anderen willen horen. Dat blijkt uit onderzoek getiteld ’Frankly, we do give a damn: The relationship between profaanst and honesty’.

Fuck it, jij zegt gewoon waar het op staat

Voor het onderzoek werden 276 deelnemers ondervraagd over hun gewoonte om te vloeken. Ook werd er gevraagd hoe eerlijk ze dachten dat ze waren.

Vervolgens bekeken de wetenschappers 73.789 Facebook statussen. Hieruit bleek dat er een relatie was tussen eerlijk zijn en grof taalgebruik. Waarom? Volgens de onderzoekers om de simpele reden dat eerlijke mensen vloeken gebruiken om zichzelf te uiten.

Eerlijk gezegd…

Tja, jij windt gewoon nergens doekjes om. Je maakt dingen niet mooier dan ze zijn en je zult ook niet je mond houden alleen maar zodat iemand niet boos wordt.

Gelukkig vinden mensen het meestal wel verfrissend dat je gewoon de waarheid vertelt. En dit zijn de mensen die je graag om je heen hebt. Want je weet dat zij ook altijd eerlijk tegen jou zullen zijn. Dat is toch een van de beste dingen die je kan wensen in vriendinnen.

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen: Waarom mensen die dingen uitstellen het succesvolst in het leven zijn

Reageer op artikel:
Dit is waarom mensen die vloeken juist het eerlijkst zijn
Sluiten