Omani McDaniels
Omani McDaniels Life 11 jun 2016

Dít is waarom muggen jou wél bijten of juist nooit

Hoe kan het toch dat je met een vriendin op het terras zit en jij onder de muggenbulten zit en zij vrolijk naar huis gaat zonder jeuk?

1. Kleding

Muggen blijken erg goed zicht te hebben. Ze worden aangetrokken tot bepaalde kleuren, meer dan tot andere. Donkere kleuren en rood zijn kleuren waar muggen het snelst op afkomen. Denk daar aan volgende keer dat je gaat kamperen. Houd die muggen weg met behulp van fashion.

2. Gas

Muggen kunnen koolstofdioxide ruiken. Des te groter je bent, des te meer je uitademt en des te meer koolstofdioxide vrijkomt. Daar houden die mugjes wel van.

3. Bloedgroep

Waar muggen tot aangetrokken zijn heeft veel met bloedgroep te maken. Muggen zijn veel meer aangetrokken tot bloedgroep O, dan de andere bloedgroepen. Vrouwelijke muggen zijn afhankelijk van proteïne en in bepaalde bloedgroepen zit meer proteïne dan in andere. Bloedgroep O is het meest aantrekkelijk, bloedgroep B ertussenin en bloedgroep A het minst aantrekkelijk voor muggen.

4. Warmte en zweet

Muggen houden van de geur van zweet, daarom zijn warme actieve mensen aantrekkelijker voor muggen, dan bankhangers.

5. Bier

Muggen houden ook erg van bier. Nee, niet alleen de mannetjes muggen die op zondag voetbal kijken. Alle muggen houden van bier. Er zijn onderzoeken uitgevoerd, waaruit is gebleken dat muggen eerder op mensen afgaan die net bier hebben gedronken. De reden ertoe, konden zij niet goed verklaren, alleen dat het wel gebeurde. Oftewel bierdrinkende dames, pas op als jullie buiten zijn. En al helemaal als je sportief bent, bloedgroep O hebt én zwart draagt.

LEES OOK: 12 fases waar je doorheen gaat als je ‘s nachts geterroriseerd wordt door een mug

Reageer op artikel:
Dít is waarom muggen jou wél bijten of juist nooit
Sluiten