Yasmine Esser
Yasmine Esser Travel 30 jan 2016

Dit is waarom reizen zo fantastisch is en je dat best vaker mag doen

Droom je van verre reizen, een weekendje weg naar een onbekende stad of een roadtrip? Voor als je nog niet genoeg redenen had bedacht om weer eens je koffers te pakken, hebben we zeven grandioze argumenten op een rijtje gezet. En het belangrijkste: reizen maakt je een gelukkiger mens.

Je stapt uit je comfort zone

Als je reist doe je dingen waar je je soms een beetje ongemakkelijk bij voelt. Of die je moeilijk of eng vindt. Je regelt ineens hoe je van hot naar her kunt komen, onderhandelt over allerlei zaken en spreekt soms wild vreemde mensen aan terwijl je de taal niet spreekt. Het is makkelijker om vertrouwd thuis te blijven, maar dat is niet waar je het meest van leert. Door uit je gemakkelijke, middelmatige leven te stappen ervaart je een ander leven, vol mogelijkheden en uitdagingen.

Je leert nieuwe mensen kennen

Vooral als je alleen op reis gaat, ontmoet je snel nieuwe mensen. Maar ook als je samen met iemand de hort op gaat, kom je gemakkelijk met andere reizigers in contact. Je doet dezelfde dingen of vraagt elkaar om advies. Het leuke is dat je op reis vaak mensen ontmoet die je normaal thuis nooit zou ontmoeten. Omdat ze heel ander werk doen bijvoorbeeld, of heel ergens anders wonen.

Je komt in aanraking met andere culturen

En dat maakt je een open-minded persoon. Want jij ziet dat je je leven niet per se hoeft te leiden zoals jij altijd deed, of zoals mensen in het westen gewend zijn. Je staat open voor meningen van anderen en je bent toleranter.

Je leert meer over de wereld

En vergroot zo, op de allerleukste manier denkbaar, je algemene ontwikkeling. Je ziet prachtige natuur, de mooiste architectuur, leert over de geschiedenis van een land en je eet de lokale specialiteiten. Je ontdekt steeds nieuwe dingen en voelt je geïnspireerd door alles wat je ziet.

Je geniet van het leven

Zon, zee, strand, cocktails, feestjes tot het licht wordt. Reizen is het ultieme levensgenieten. Als je op reis bent voel je echt dat je leeft en dat je het maximale uit het leven haalt. Je voelt je ook vrijer en hebt minder remmingen. Je merkt dat je gemakkelijker wordt in de omgang en bent impulsiever. Je maakt je niet meer zo druk om wat andere mensen van je vinden. Heerlijk.

Je kunt doen waar je zelf zin in hebt

Niemand die zegt dat je vandaag écht die ene opdracht moet maken, om negen uur op kantoor moet zijn of het huis moet schoonmaken. Je kunt, iedere dag opnieuw, precies doen waar je op dat moment zin in hebt. Je kunt op avontuur gaan of je kunt een dag relaxen. Wat jij wilt.

Je bent buiten

Tja, in Nederland brengen we toch best veel tijd binnenskamers door. Op reis – of je nou op wintersport gaat of gaat backpacken in Azië – ben je het grootste deel van de dag buiten. Je voelt de zon op je huid en ademt de schone lucht in. Het geeft je energie, je lacht en je voelt je gelukkiger. Meer redenen om op reis te gaan heb je eigenlijk niet nodig.

LEES OOK: Wanderlust wednesday: deze Europese feestdagen in 2016 wil je niet missen

Reageer op artikel:
Dit is waarom reizen zo fantastisch is en je dat best vaker mag doen
Sluiten