Life 20 jul 2016 Omani McDaniels

Dit is waarom singles succesvoller in het leven zijn

'Wanneer ga je nou eens aan de man', hoor je vaak. Singles krijgen vaak het idee dat hun leven pas compleet is als zij een wederhelft vinden. Maar wat als de singles het juiste idee hebben? Je single-status vergroot juist je kans op succes en wel hierom:

1. Je bent socialer

In de VS is een onderzoek uitgevoerd, waarbij werd gekeken hoeveel contact mensen met hun naasten houden gedurende de dag. Bij de singles kwam naar voren dat zij gemiddeld twaalf minuten per dag telefonisch contact (bellen/appen/mailen) hebben met anderen. De getrouwde respondenten hadden gemiddeld 7,8 minuten telefonisch contact met anderen.

Single zijn betekent niet dat je een eenzamer leven leidt, integendeel, je zoekt juist anderen sneller op als je single bent. Je bent meer open voor contact met nieuwe mensen dan wanneer je een relatie hebt. Je begeeft je sneller onder de mensen en vergroot je netwerk.

2. Je hebt meer tijd voor jezelf

Als je single bent heb je meer tijd om met jezelf te spenderen. Je hebt hierdoor meer tijd voor zelfreflectie. Je hebt meer de tijd om erachter te komen wat voor jou belangrijk is en wat je wensen en dromen zijn.

Je hoeft alleen maar rekening te houden met je eigen belangen. In je twintiger jaren leer je jezelf het beste kennen en kom je erachter wat prioriteit heeft in jouw leven. Single zijn biedt je de kans om jezelf te ontplooien op jouw eigen manier.

3. Je spendeert meer tijd aan recreatie

Als single heb je meer alleen-tijd en dat uit zich ook in hoe je je vrije tijd spendeert. Je besteedt meer tijd aan leuke dingen doen. En ontspanning is super belangrijk voor je gemoedstoestand. Je bent dan ook productiever als je aan het werk bent.

Gemiddeld spenderen singles 5,56 uur aan recreatie, terwijl getrouwden gemiddeld 4,87 uur daaraan besteden. Singles doen gewoon veel meer leuke dingen om zichzelf te entertainen.

4. Je sport meer

Als single ben je vaak meer aan het sporten. Deels om nog zo aantrekkelijk mogelijk te blijven voor potentiële kandidaten, maar ook omdat je er meer tijd voor hebt als single.

In Maryland is een onderzoek uitgevoerd waaruit is gebleken dat single mannen en vrouwen tussen de 18 en 64 jaar gemiddeld vaker per week sporten dan mensen die getrouwd of gescheiden zijn.

Maak je maar niet druk singles, jullie komen er wel.

Neem hier eens een kijkje naar: 8 redenen dat je nog single bent terwijl je zo’n meesterlijke vrouw bent
meesterlijkevrouw-770x462

Reageer op artikel:
Dit is waarom singles succesvoller in het leven zijn
Sluiten