Omani McDaniels
Omani McDaniels Love 30 jun 2016

Dit is waarom trouwen met de juiste persoon je meer succesvol maakt

Carrière maken is een doel voor velen, maar nu blijkt dat het kiezen van de juiste partner daar aanzienlijk invloed op kan hebben.

De juiste prins kiezen

Misschien ben je nog wel helemaal niet bezig met het idee van trouwen, maar waarschijnlijk wel met het idee van carrière maken. En volgens onderzoek is het kiezen van de juiste partner essentieel voor een goede carrière.

Eigenlijk is het vrij logisch. Als je getrouwd bent met iemand die onwijs hard werkt en elke dag alles op alles zet, zal dat jou ook beïnvloeden, op een positieve manier. Je raakt geïnspireerd door de werkethiek van je liefje en ziet successen, die van hard werken kunnen komen. Het is moeilijk om als keiharde werker getrouwd te zijn met iemand die niets uitvoert, hoe dan ook zal het voor irritaties zorgen. Maar als je partner juist een knaller is, dan zal dat ook positief effect op jou hebben.

Handige persoonlijkheid om aan je zijde te hebben

Voor dit onderzoek, uitgevoerd door Washington University, zijn 5000 getrouwde respondenten gebruikt. Hun leeftijden variëren tussen 19 en 89 jaar en 75 procent van de respondenten zijn beide werkzaam. Psychologische toetsen werden uitgevoerd bij de respondenten om te testen hoe open, extravert, meegaand, neurotisch en plichtsgetrouw ze waren. De deelnemers die het succesvolst waren qua carrière, hadden echtgenoten die hoog scoorden op plichtgetrouwheid.

Mocht je nog op zoek zijn naar je prins op het witte waard, zorg dan dat het iemand is met een groot verantwoordelijkheids- en plichtsgevoel. Het kan ervoor zorgen dat je een nog grotere carrièretijger wordt.

LEES OOK: Lookbook: trouwen op het strand is vanaf nu je ultieme droom

Reageer op artikel:
Dit is waarom trouwen met de juiste persoon je meer succesvol maakt
Sluiten