Yasmine Esser
Yasmine Esser Love 19 mrt 2016

Dit is waarom vrienden blijven met je ex echt geen goed idee is

Hij was de nummer één persoon in je leven. Degene die je opbelde als je ergens mee zat, die een arm om je heen sloeg en zei dat alles wel goed zou komen, die je beschermde en je koesterde. Maar nu is het uit. Het is verleidelijk om in elkaars leven te blijven, maar het is beter van niet.

Hij was niet alleen je lover, hij was ook je beste vriend. En het voelt raar om hem helemaal uit je leven te schrappen nu jullie geen geliefden meer zijn. Zelfs al weet je dat jullie relatie geen toekomst heeft. Zelfs al weet je dat de liefde op en over is.

Je denkt nog steeds dingen als: ‘oh, dit móét ik hem vertellen’ en: ‘dit zou hij echt grappig vinden’. Maar dan besef je weer dat hij niet meer jouw man is, jouw lover, jouw persoon. Je vinger blijft zweven boven zijn naam in WhatsApp. Je wilt het aanklikken, met hem praten, delen wat er in je leven gebeurt. Maar je doet het niet.

Het is zo verleidelijk om hem in je leven te laten. Mits jullie niet met slaande ruzie uit elkaar zijn gegaan althans. Het voelt vertrouwd, jullie kennen elkaar door en door en jullie zijn gewend om alles tegen elkaar te zeggen. Bovendien lijkt de hele breuk zo wat ‘minder erg’. Maar als je hebt besloten dat het beter is dat jullie geen relatie meer hebben, is het waarschijnlijk niet de beste keuze om vrienden te blijven.

Het geeft valse hoop

Dat het ooit weer goedkomt tussen jullie. Ergens hoop je toch dat alles verandert. Dat jullie beiden weer geloven in de liefde tussen jullie. Maar valse hoop kan je ongelooflijk – en onnodig – veel pijn doen.

Je zult nooit helemaal van hem loskomen

Hoe meer hij in je leven is, hoe moeilijker het is om hem los te laten. Jullie zijn niet meer samen en je wilt verder met je leven, maar dat is moeilijk als je nog steeds met hem praat en dingen bespreekt die jullie voorheen ook bespraken. Op deze manier kun je het verlies niet écht voelen.

Je zult opnieuw pijn voelen

Juist omdat je emotioneel nog verbonden bent, zul je extra verdriet hebben op het moment dat je ex verder gaat met zijn leven. Als hij een nieuwe vriendin heeft, zal de klap dubbel zo hard zijn. Want pas dan komt het besef: het is echt over tussen jullie.

Misschien ooit

Misschien zal er ooit een moment zijn dat jullie weer praten. Een moment dat het niet ongemakkelijk is tussen jullie. Een moment dat jullie geen wrok meer voelen, geen jaloezie en geen verdriet. Een moment dat je de ander oprecht geluk gunt. Ondanks alles wat er is gebeurd. Later. Niet nu. Het is moeilijk, maar het is het beste. Echt.

LEES OOK: Je dacht dat je over je ex heen was? Op deze momenten besef je dat je hart nog steeds gebroken is

Reageer op artikel:
Dit is waarom vrienden blijven met je ex echt geen goed idee is
Sluiten